Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Westerlo pakt drie punten op verplaatsing
Dirk Pieters

Westerlo deed zondagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Charleroi met 1-2 en klimt zo naar de vijfde plaats in het klassement. Ruiz maakte het winnende doelpunt.

Charleroi begon het beste aan de wedstrijd met enkele kleine kansjes, maar al snel nam de ploeg van Jan Ceulemans het initiatief over. Tom Van Imschoot draaide mooi weg van zijn verdediger, maar zag zijn schot gestopt door Bertrand Laquait. Even later was Moses Adams dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging naast. Iets over het halfuur was het dan toch raak. Na een domme fout van Mahamadou Kéré kreeg Westerlo een vrije trap. Adams schoot de bal mooi in de hoek: 0-1. Westerlo kreeg nog enkele kansen voor de rust, maar kon niet meer scoren.

Na de pauze bleven de Kempenaars baas, maar ze brachten zichzelf in moeilijkheden. Jef Delen haalde Cyril Théréau 'onderuit' in het strafschopgebied en scheidsrechter Christoph Delacour wees naar de stip. Tot overmaat van ramp kreeg Delen nog rood. Mouhcine Jajour bracht van op de stip de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte.

Charleroi voelde dat er meer in zat en verhoogde de druk op het doel van Westerlo. Toch was het niet de thuisploeg die met de drie punten ging lopen. Westerlo kwam tien minuten voor tijd opnieuw op voorsprong. Adams stak de bal tot bij Jaime Ruiz, die in de draai Bernard Laquait kansloos liet. In de blessuretijd kreeg Charleroi nog de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in en zo bleef het 1-2. (NW)