Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint Waals burenduel
Dirk Pieters

Charleroi deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Bergen in een zespuntenwedstrijd met 3-0. Door deze overwinning krijgt Charleroi iets meer ademruimte onderaan het klassement.

Charleroi moest winnen en nam van in het begin het initiatief. De Zebra's gingen al meteen op zoek naar een treffer, maar de eerste kansjes waren voor de bezoekers. Gueye kreeg een goede kans, maar liet die onbenut. Aan de overkant was het wel raak. M'Boyo schoot vanuit een scherpe hoek de 1-0 op het bord. Amper enkele minuten later zorgde Oulmers voor de tweede treffer van de avond. Voor de Draken zag het er zo vlak voor de rust niet goed uit.

Na de rust hield de thuisploeg alles goed gesloten en probeerde men de bal zo goed mogelijk in de ploeg te houden. Bergen probeerde wel wat terug te doen, maar buiten een sterk kwartier speelden de bezoekers niets meer klaar. De thuisploeg controleerde en met nog 20 minuten te gaan deed M'Boyo de boeken helemaal toe voor Bergen: 3-0.

Charleroi laat met deze drie punten de gevarenzone wat verder achter zich. Voor Bergen ziet het er steeds slechter uit. Rechtstreeks behoud lijkt met nog tien matchen te gaan bijna onmogelijk. [MDN]