Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Glansloze zege Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten

Aimé Anthuenis mag deze week met het bestuur van Germinal Beerschot praten. De paars-witte trainer haalde in het Waals tweeluik Bergen-Charleroi 4 op 6 en posteert de Antwerpenaren definitief op een veilige plaats.

De driepunter tegen Bergen is er echter eentje zonder glans. Germinal Beerschot legde tegen de rode lantaarn in eerste klasse een ondermaatse prestatie op de grasmat. Daniel Cruz en Paul Kpaka zetten pas in het slotkwartier de 2-0 eindstand op het scorebord.

Eenzame Malki

Aimé Anthuenis koos voor zekerheid en posteerde de net herstelde Sanharib Malki eenzaam in de spits. De Syriër voetbalde letterlijk op een eiland en kreeg amper bruikbare ballen toegespeeld. Faris Haroun was bij de thuisploeg de meest dreigende speler in de eerste helft. De Kielse topschutter miste echter scherpte. Zijn eerste poging belandde op het dak van het doel, een tweede ging in het zijnet.

De inbreng van Tosin Dosunmu tien minuten na rust zorgde voor iets meer dreiging van het paars-witte kamp, maar het was tot het slotkwartier wachten tot deze werd omgezet in doelpunten. Kpaka knikte het leer eerst nog tegen de paal, maar een goed gevolgde Cruz deed de netten toch trillen. De ingevallen Paul Kpaka toonde eindelijk nog eens zijn torinstinct en knalde een doorsteekpass knap voorbij Herpoel. Haroun kopte de 3-0 nog naast.

De zege van Germinal Beerschot kwam niet meer in gevaar. De bezoekers uit Bergen lieten amper twee kansen noteren. Een schot van Alessandro Cordaro werd in de eerste helft nog door Pieterjan Monteyne in hoekschop gewerkt. Silvio Proto zweefde in de slotminuut een poging van Cédric Collet uit zijn doel.

Linkerkolom

Door het puntenverlies van Cercle Brugge klimt Germinal Beerschot naar de linkerkolom naar een gedeelde negende plaats met KV Mechelen. Voor Bergen komt tweede klasse nog dichter bij. (AN)