Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot pakt eerste driepunter
T. Coremans

Germinal Beerschot is er voor het eerst dit seizoen in geslaagd om de volle buit binnen te slepen. Roeselare begaf het na rust en slikte drie doelpunten in zes minuten.

De verwachtingen bij de thuisploeg voor deze wedstrijd lagen hoog. Ook de paarse aanhang verwachtte niets meer dan de zege op het eigen Kiel. Voor de pauze viel weinig noemenswaardig te noteren. Tosin Dosunmu creëerde de beste mogelijkheid zelf, maar kon niet nauwkeurig afronden. Roeselare legde aanvankelijk weinig spraakmakends op de mat. De West-Vlamingen kwamen er enkele malen veelbelovend ui,t maar stuitten telkens op een goede verdediging.

Na de rust schoot de paarse vlam in de pan. Na aandringen van de thuisploeg bezweek Roeselare vrij snel. In zes dolle minuten speelde Germinal Beerschot de West-Vlamingen van het kastje naar de muur. De van Olympiakos overgekomen Marco Né scoorde de openingstreffer. De ban was gebroken. De met vertrouwen spelende Haroun verdriedubbelde even later de score. Roeselare werd met droge 3-0 cijfers terug naar huis gestuurd. (AN)