cluClub Brugge
cerCercle Brugge
Datum: 23/09/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Club haalt uit in Brugse derby
Tomas Taecke
| 0 reacties
Club haalt uit in Brugse derby
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich tegen buur Cercle na de uitschuiver in Bordeaux kostelijk geamuseerd. De moedige hekkensluiter kon de koploper enkel voor de rust even bedreigen (4-0).

Tomas Taecke in Brugge

Enkele aangekondigde namen liepen er namens Club Brugge vanaf de eerste minuut bij. Leekens bracht Buysse voor het eerst aan de aftrap, ook Lestienne en Vadis stonden in de basis. Almeback raakte toch uiteindelijk wel speelklaar, Vazquez moest de opwarming staken. Aan de overzijde posteerde Peeters Carvalho centraal achterin in plaats van de geblesseerde Mertens. Het geplaagde Cercle kon eigenlijk niet slechter aan de partij beginnen. Vadis bediende Lestienne, die netjes onder Coppens binnen mocht trappen (1-0).

Cercle voetbalde voor de pauze eigenlijk beter dan de voorbije zeven wedstrijden en kreeg na tien minuten ook een eerste kans. Iachtchouk kon aan de tweede paal vrij op doel trappen, maar mikte iets te overhaast over. Op het kwartier brak de partij volledig open. D'Haene en Uchebo misten onbegrijpelijk vooraleer Boucaut de bal na een lichte fout van Hoefkens op de stip legde. Iachtchouk miste echter, Cercle liet een unieke kans om op gelijke hoogte te komen onbenut. Na een bewogen vijf minuten keerde de rust snel terug in Jan Breydel. Uchebo kon op het halfuur vrij koppen op hoekschop, maar de Nigeriaan mikte hopeloos naast. Aan de overzijde was blauw-zwart wel trefzeker. Kort voor de pauze trapte Jorgensen via Coppens tegen de paal, topschutter Bacca duwde in de herneming van dichtbij binnen (2-0).

Cercle startte het tweede bedrijf even slecht als de eerste helft. Vidarsson leed knullig balverlies, Lestienne mocht alleen op Coppens doorgaan. De vleugelspits lobde de bal knap over de Cercle-doelman tegen de touwen (3-0). Club speelde vaker op de helft van de buren, die de moed na een derde tegentreffer een beetje verloren hadden. Blondel nam Coppens onder vuur, ook Tchité zag zijn poging gekeerd worden. Op het uur mocht Lestienne een derde keer juichen. Bacca wurmde zich door de Cercle-defensie, Lestienne nam over en deponeerde het leer in de benedenhoek (4-0).

Club controleerde de partij, Cercle probeerde de schade te beperken. Coppens moest nog eens goed platgaan om Bacca van een tweede doelpunt te houden. Even later ging een schitterend schot van Tchité tegen de dwarsligger. Groen-zwart blijft dus achter met één punt uit acht wedstrijden. De hekkensluiter moet volgende week absoluut een eerste driepunter boeken tegen Charleroi. Club telt na deze eenvoudige zege opnieuw vier punten voorsprong op titelconcurrent Anderlecht en heeft zich goed hersteld na de Europese opdoffer in Bordeaux.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan   90' -
Hoefkens Carl 90' -
Almebäck Michael 90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Buysse Bart   90' -
Blondel Jonathan 85' -
Odjidja Vadis 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Bacca CarlosA 90' -
Lestienne Maxime ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Tchite Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Høgli Tom -  
Engels Björn -  
Verstraete Birger -  
Vleminckx Björn -  
Van Acker Thibaut 5'  
Vazquez Victor -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Cornelis Hans 90' -
Portier Anthony 90' -
Carvalho William 90' -
Evens Bernt 90' -
Van Roose Karel 90' -
Vidarsson Arnar   60' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Iachtchouk Oleg 90' -
D'Haene Kristof 84' -
Uchebo Michael 45' -
  Bank G Beoordeel
Braafhart Mitchell -  
Hendrickx Koenraad -  
Wils Stef -  
Mestdagh Niels -  
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 45' -
Janssens Kevin 30' -
Naudts Arne 6'  
Herbeleef Club Brugge - Cercle Brugge

Vooraf