Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
Westerlo behaalt eerste uitzege in Mechelen
Kevin Vanbuggenhout

Westerlo bevestigde zijn plaats in de linkerkolom van de rangschikking met een 1-3 zege bij KV Mechelen. De Manenblussers zullen achteraf nog wel een aardig woordje te zeggen hebben over de arbitrage.

De wedstrijd begon met veel slordigheden, vooral aan de kant van KV Mechelen. Dat was dan ook de ploeg die het meeste de bal had. Westerlo rekende vooral op een snelle uitbraak. De wedstrijd werd voor een groot deel bepaald in de 19de minuut. De Colombiaan Ruiz mocht randje buitenspel alleen doorgaan. De lijnrechter vlagde niet. Biebauw haalde Ruiz neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Allaerts trok meteen rood voor Biebauw, wellicht een overdreven sanctie want Ivens kwam nog in steun. De jonge Yannick Thoelen, in principe derde doelman bij KV, mocht komen opdraven. Antun Dunkovic werd geslachtofferd. Stef Wils zette de strafschop perfect om: 0-1. KV had het met een man minder moeilijk om de bakens te verzetten, al liet Westerlo ook bitter weinig zien. Tien minuten voor de rust kreeg KV een reuzekans op de gelijkmaker na een uitbraak van Asare. De linksachter bediende Vleminckx perfect, de spits van KV schoot onbegrijpelijk naast.

Westerlo wist na de pauze zijn voorsprong te verdubbelen. Thoelen loste een vrije trap van Wils en Tomou tikte in de herneming binnen. De Mechelse aanhang nam ondertussen naar hartelust ref Allaerts op de korrel. Tien minuten voor tijd floot Allaerts wel een strafschop voor de Mechelaars, na een lichte fout van Adams op Asare. Vleminckx nette de 1-2. Het Veoliastadion daverde nu helemaal op zijn grondvesten, maar dat mocht niet baten. KV Mechelen zette nog alles op alles, maar het was Westerlo dat op de tegenaanval nog de beste kansen kreeg. Thoelen behoedde KVM voor de 1-3, maar die kwam er in de slotminuut toch. Ruiz besliste de wedstrijd helemaal en schonk Westerlo een 1-3 zege. Voor Westerlo de eerste uitzege van het seizoen. Westerlo blijft zo vlot meedraaien in de linkerkolom van het klassement. KV zakt naar de twaalfde plaats.