Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Strafschop helpt Standard aan late zege
De Nijs Michael

Standard heeft zoals verwacht de drie punten thuis gehouden tegen Bergen, maar makkelijk ging dat niet. De Luikenaars maakten pas in de 95ste minuut én vanop de stip de winning-goal tegen tien Bergenspelers.

Al voor aanvang van de partij trokken de Luikse supporters grote ogen. In de basisopstelling was namelijk geen spoor van De Camargo, Witsel of Onyewu. Ook Mbokani was er niet bij, de topschutter verscheen zelfs niet op het wedstrijdblad. Ondanks de vele verschuivingen in de opstelling had Standard amper 11 minuten nodig om op voorsprong te komen. Het was Jovanovic die de ban brak voor de Rouches, de Serviër kopte een voorzet van Marcos knap in doel. De troepen van Bölöni hadden een vroege voorsprong beet, maar toch acteerde Standard ver beneden zijn niveau, Bergen hield alles dan weer gesloten. Gevolg was dat we met 1-0 gingen rusten.

Ook na de rust gaf Bergen niet de indruk iets terug te kunnen doen. De match werd rustig gecontroleerd door Standard, maar de toeschouwers kregen niets om zich aan op te warmen. Tot scheidsrechter Van de Velde besloot om de show te stelen. Hij gaf Bergenspeler Hatchi onbegrijpelijk geel voor een harde, maar correcte tackle, nadat diezelfde Hatchi eerder in de partij al een geel karton had gekregen voor het wegtrappen van de bal. Bergen werd dus herleid tot tien man, maar toch kon Standard geen gebruik maken van het vervroegd kerstcadeau om verder uit te lopen. Herpoel en de paal hielden Benko, Toama, Defour en Jovanovic van een dubbele voorsprong. Het was Bergen dat in de 84ste minuut totaal onverdiend op gelijke hoogte kwam via Jarju.

Standard ging resoluut voor de winning-goal en trok massaal naar voor. Bergen kreeg enkele uitgelezen mogelijkheden om te counteren, maar de bezoekers waren offensief onmondig. Sarr schoot in de toegevoegde tijd nog een goede kans over doel, maar toen niemand het nog verwachtte kreeg Standard de ultieme kans op de overwinning. De ingevallen Witsel werd in het strafschopgebied gesandwiched en liet zich vervolgens erg graag vallen. Scheidsrechter Van de Velde wees naar de stip. Axel Witsel ging zelf achter de bal staan, hij faalde niet en schoot Standard in de 95e minuut naar winst.