Germinal Beerschot
gnkKRC Genk

Germinal Beerschot - KRC Genk (Jupiler Pro League 2010/2011)

Wedstrijd van Speeldag 18 uit de Jupiler Pro League 2010/2011 tussen Germinal Beerschot en KRC Genk.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Het wordt niets. De hoekschop wordt makkelijk weggekopt en Verbist maakt een einde aan de match.
90
Alles of niets bij Germinal Beerschot. Kaminski loopt mee naar voren voor een hoekschop.
89
Een inzet van Monteyne wordt door een Genks been bijna in eigen doel gedevieerd. Courtois moet zich volledig strekken om de netten schoon te houden.
88
Racing Genk laat de kans op 0-2 liggen. Limbombe wordt door Ogunjimi alleen voor doel gezet, maar Kaminski duikt goed in de voeten van de jonge spits.
84
Toch nog een kansje voor de thuisploeg. Courtois plukt de kopbal van Goor uit zijn doel.
83
Martijn Monteyne gooit de bal nog eens in de zestien, maar er is geen enkele ploegmaat gevolgd om er iets mee aan te vangen. Het is ondermaats wat Germinal Beerschot na de Genkse treffer laat zien.
82
Het ziet er niet naar uit dat Jacky Mathijssen tijdens zijn eerste wedstrijd een puntje zal rapen. Een tweede Genks doelpunt hangt eerder in de lucht.
78
Vervangen Adnan Custovic
Ingevallen Bavon Tshibuabua

78
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Guillaume François

Dubbele wissel bij Germinal Beerschot. Levert het de thuisploeg nog iets op?
75
Racing Genk heeft er voorlopig geen problemen mee om de voorsprong vast te houden. Germinal Beerschot komt er niet meer uit.
72
 Gele kaart voor Torben Joneleit
Joneleit gaat met de voet vooruit door op Goor en gaat in het boekje van Verbist.
71
De supporters van Racing Genk komen ludiek uit de hoek. Nadat de thuisfans al om De Boeck schreeuwden roepen de Limburgers nu 'Jacky Buiten'.
70
Vervangen Daniel Tözser
Ingevallen Fabien Camus

68

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Elyaniv Barda)
Nu hangt de bal toch tegen de touwen. Met een slim pasje speelt Barda de paars-witte defensie uit verband. Ogunjimi werkt af tussen de benen van Kaminski.
67
Kaminski wordt een eerste keer aan het werk gezet na rust en verslikt zich bijna in een schot van Tozser. In twee keer heeft hij de bal toch klemvast.
65
Het is duidelijk waarom Germinal Beerschot zo moeilijk kan scoren. Haroun krijgt een vrije kopkans rond het strafschoppunt, maar de middenvelder krijgt zijn hoofd zelf niet tegen het leer.
64
Vervangen Ndabashinze Dugary
Ingevallen Anthony Limbombe

62
Hebben de spelers van Germinal Beerschot iets speciaals gegeten tijdens de rust? Plots leggen de paars-witte pionnen van Mathijssen wel inzet en verbetenheid voor de dag. Op doelgevaar is het nog even wachten.
60
Germinal Beerschot lijkt er dan toch door te komen. De bal gaat nu goed rond. Het schot van Custovic is echter een opwarmertje voor Courtois.
58
Het blijft ook na de pauze een saaie bedoening. Geen van beide doelmannen is al aan het werk gesteld. Germinal Beerschot kan er nu eens uitkomen, maar speelt het veel te traag uit. MacDonald knalt hoog in de tribunes.
55
 Gele kaart voor Bart Goor
Goor wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel en krijgt geel voor protest.
50
De eerste kans is toch voor de bezoekers. Een schot van Tozser wordt afgeblokt door Haroun.
46
Vervangen Vuza Prince Nyoni
Ingevallen Sherjill MacDonald

Germinal Beerschot zou toch graag nog eens scoren voor eigen volk. Met Sherjill MacDonald voor Nyoni komt er extra aanvallende kracht in het team.
46
De bal rolt opnieuw. Hopelijk levert de tweede helft meer spektakel op dan de eerste.

Rust
Germinal Beerschot en Racing Genk gaan na een slaapverwekkende eerste helft rusten zonder doelpunten. Barda trapte de beste kans van de eerste helft al na 30 seconden in het zijnet. Germinal Beerschot stelde opnieuw teleur kwam niet verder dan een schotje van Custovic. Tozser mikte een vrije trap nog nipt naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Buffel legt de bal in het mandje na een vlotte Limburgse actie, maar het doelpunt wordt afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Barda. Terecht.
42
Ouufff. Dat scheelt niet veel voor Daniel Tozser. Zijn schicht vliegt niet ver naast. Kaminski was geklopt.
40
Racing Genk krijgt een vrije trap op een interessante plaats na een fout van Wamfor op Barda. Levert dit een kans op?
38
Het ontbreekt bij Germinal Beerschot duidelijk aan vertrouwen. Niemand durft zich aan te bieden om een actie te maken. Zo is het wel heel eenvoudig verdedigen voor Genk.
35
Een Genkse hoekschop levert nog eens wat dreiging op voor de kooi van Kaminski. De jonge doelman kan de kopbal van Joneleit eenvoudig onschadelijk maken.
31
Er wordt nog eens een keeper aan het werk gezet, al heeft Kaminski geen enkele moeite met het zwakke schot van Barda.
30
Martijn Monteyne laat zich wel heel makkelijk uitkappen door de mee opgerukte Pudil, maar de rechstachter maakt dan zijn foutje goed.
28
Frank Vercauteren kan geen tevreden trainer zijn. Zijn spelers passen zich aan aan het niveau van de thuisploeg en dat ligt veel te laag voor een ploeg die wil meestrijden aan de top.
22
Germinal Beerschot komt een eerste keer in de buurt van Thibaut Courtois. Adnan Custovic knijpt naar binnen en vuurt een schot af, de Genkse goalie duwt in hoekschop. De levert de Antwerpenaren niets op.
18
De eerste helft is bijna halfweg en er is nog niets gebeurd op het veld. De supporters van Germinal Beerschot worden dit seizoen in eigen huis niet echt verwend.
15
Jacky Mathijssen zal er graag bij zijn. De supporters scanderen de naam van zijn voorganger.
13
De supporters van Germinal Beerschot schieten wakker. Na dertien minuten van symbolische stilte gaan de paars-witte fans achter hun ploeg staan en houden ze spandoeken met slogans tegen het bestuur in de lucht.
9
Germinal Beerschot tikt de bal wat rond op eigen helft. Racing Genk laat maar begaan. Op die manier kan de thuisploeg toch niet gevaarlijk worden.
6
De grasmat in het Olympisch Stadion ligt er goed bij. De thermometer is dan ook boven het vriespunt geklommen. Geen problemen met sneeuwval in Antwerpen.
3
Racing Genk monopoliseert in het begin van de wedstrijd de bal. Germinal Beerschot heeft voorlopig weinig in de pap te brokken. Ook de fans in de tribune zwijgen, zij het uit protest tegen de gang van zaken in hun club.
1
Racing Genk is al meteen gevaarlijk. Barda kapt zich goed vrij in de zestien en knalt in de draai in het zijnet.
1
De wedstrijd is afgetrapt. Wie pakt er vanavond de drie punten?

Welkom in het Olympisch Stadion voor de laatste wedstrijd van de 18de speeldag. Germinal Beerschot ontvangt tijdens de eerste wedstrijd van Jacky Mathijssen, die plaats zal nemen in de tribune, Racing Genk. De Antwerpenaren kunnen geen beroep doen op de licht geblesseerde Junior Negrao.

Frank Vercayteren moet het bij de bezoekers uit Limburg stellen zonder de geblesseerde topschutter Jelle Vossen en Kevin De Bruyne, herstellend van klierkoorts.

Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Prince Nyoni Vusumuzi, Wanyama Victor, Custovic Adnan, Monteyne Martijn, Wamfor Justice, Goor Bart.
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Hubert David, Tözser Daniel, Anele Ngongca, Barda Elyaniv, Buffel Thomas, Dugary Ndabashinze, Carlos Joao, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.