zwaZulte Waregem
kvmKV Mechelen
Datum: 07/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
KV Mechelen wint na laat doelpunt Pandza
Ruben Philippe
| 0 reacties
KV Mechelen wint na laat doelpunt Pandza
Foto: © SC

Zulte Waregem en KV Mechelen zorgden vanavond voor een bijzonder zwakke partij. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen maar in de slotfase maakte verdediger Pandza er 1-2 van. KV Mechelen komt (momenteel) alleen aan de leiding.

De thuisploeg mistte Stijn Meert, hij was geschorst na zijn rode kaart op Sclessin. Zo kwamen onder meer Miguel DacheletSteve Colpaert en Jeremy Bokila in de basis. Bij KV Mechelen had Marc Brys geen reden tot wisselen na de 2-0 overwinning van vorig weekend.

De bezoekers kwamen dan ook vrijwel meteen op voorsprong. Na amper zes minuten trapte Sammy Bossut uit tegen de rug van Dachelet. Aloys Nong nam de bal snel over, omspeelde nadien de flaterende Bossut en trapte de bal dan netjes binnen. Het vervolg van de partij is minder fraai dan het begin. Beide ploegen kwamen amper aan kansen, al moest Boris Pandza een vrije trap van de lijn keren.

Op het halfuur voerde Khaleem Hyland zijn successtukje van vorig weekend tegen Standard opnieuw op. Een vrije trap kwam via de muur voor de voeten van de middenvelder, die twijfelde niet en knalde de bal voorbij Olivier Renard. Even voor rust herstelde Bossut zijn flater van eerder op de avond. Hij hield Joachim Munuga met een prima redding van de 1-2. Weinig doelkansen, maar aan gele kaarten geen gebrek. Christof Virant bestrafte voor de koffiepauze vijf spelers met een geel karton.

Na de rustpauze zagen we opnieuw hetzelfde spelbeeld. Dachelet en Kenny Van Hoevelen konden hun kopballen niet binnen het kader krijgen, het tempo bleef te laag. Na een uur spelen mocht Teddy Chevalier zijn comeback maken na zijn auto-ongeluk vorig seizoen. Even later probeerde Jonathan Wilmet het vanop zijn rechterflank, maar zijn bal vloog over de goal van Bossut.

Wie hoopte op een spannend slotkwartier kwam bedrogen uit. Enkel een schot van Kevin Geudens en de geblesseerde lijnrechter waren het vermelden waard. Wanneer iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel trapte Pandza de winnende treffer tegen de touwen. Hij kreeg de bal, na een ware carambole, voor zijn voeten en werkte af. Hyland kreeg in de slotminuten nog een rode karton onder zijn neus geduwd. 

Herbeleef Zulte Waregem - KV Mechelen