Germinal Beerschot
eupEupen
Datum: 29/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot kan niet scoren tegen Eupen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot kan niet scoren tegen Eupen
Foto: © SC

Jacky Mathijssen wacht nog steeds op zijn eerste overwinning als trainer van Germinal Beerschot. In de degradatietopper tegen Eupen creëerde paars-wit voldoende kansen, maar wat afwerken betreft blijft de Antwerpse club in hetzelfde bedje ziek.

2010 is een jaar om snel te vergeten bij Germinal Beerschot. De Antwerpse club werd zowel sportief als extra-sportief ondergedompeld in een diepe crisis. En ondanks een mandvol doelkansen tegen Eupen slaagde Germinal Beerschot er niet in om het jaar positief af te sluiten.

Wat de pionnen van Jacky Mathijssen in de eerste helft lieten zien was van een bedroevend laag niveau. Weinig tempo, weinig diepgang en amper beleving. Toch had de thuisploeg na 45 minuten op voorsprong kunnen staan, maar Bavon Tshibuabua werd tot tweemaal toe geconfronteerd met zijn grootste probleem: de Congolees kan niet scoren. Zijn eerste poging belandde op de buitenkant van de paal, Olivier Werner keerde de tweede met de voeten.

Eupen was de beter voetballende ploeg en legde enkele vlotte combinaties op de grasmat. Maar ook bij de Oostkantonners stond het vizier niet op scherp. Alleen voor Thomas Kaminski vergat Matthias Lepiller het af te maken. De Fransman mikte nog een tweede kans naast en ook Daniel Panizollo kreeg het leer niet tussen de palen.

Na de pauze toonde Germinal Beerschot een ander gezicht en zat er meer beleving in het paars-witte elftal. Het faalde echter opnieuw in de afwerking. Na een nieuwe misser van Tshibuabua ging de bal op de stip voor handspel van Enes Saglik, Adnan Custovic mikte de strafschop een meter naast.  Haroun raakte niet voorbij de paal en de vingertoppen van de uitstekende Werner.

Mathijssen gooide in de slotfase nog Tosin Dosunmu in de strijd voor de teleurstellende Custovic, maar ook de Nigeriaan kon niet voor de verlossende treffer zorgen. Eupen voetbalde na de rust geen enkele kans meer bij elkaar.

Herbeleef Germinal Beerschot - Eupen