Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Luminus Arena
Elyaniv Barda legt de druk bij Anderlecht
Fabian Morren

Racing Genk komt voorlopig naast Anderlecht aan de leiding na een nipte overwinning tegen KV Mechelen. Elyaniv Barda bevrijdde de Limburgers na de rust.

Jelle Vossen bleek nog niet helemaal fit en startte op de bank. Ook zonder de topschutter begon Genk sterk. Al in de tweede minuut kreeg Kennedy de ruimte, maar de spits zag zijn schot afgeblokt worden. Nauwelijks twee minuten later kwam Kennedy al opnieuw in een kansrijke positie, maar ditmaal trapte hij over de bal. Na een kwartier kreeg de gretige aanvaller de beste kans. Bij KVM geraakte de bal niet goed weg, waarna Kennedy Renard een eerste keer op de proef stelde.

Het tempo lag in de aanvangsfase niet echt hoog en KVM prikte af en toe tegen. Wilmet probeerde het onder meer met een halve omhaal. Courtois werd echter nietin verlegenheid gebracht. De betere mogelijkheden bleven voor de thuisploeg. Zo mikte Kevin De Bruyne over en kreeg Barda de bal niet voorbij een goed uitgekomen Renard. Even werd het doel van de bezoekers omsingeld, maar Mechelen herstelde vrij snel het evenwicht en kwam zelfs bijna op 0-1. Ibou trapte uitstekend naar de hoek; Courtois hield Genk overeind.

Barda beslissend

De bezoekers begonnen met veel zin voor initiatief aan de tweede helft. Opnieuw had Ibou de voorsprong aan de voet, maar weer was er een geweldige redding van Courtois met de voet. Mechelen miste de kansen en dat brak de ploeg van Marc Brys zuur op. Elyaniv Barda kopte een vrije trap onhoudbaar binnen. Dat de buit voor Genk nog niet binnen was, bewees Ibou. De KVM-spits verkwanselde echter ook zijn derde kans van de avond.

Het slotkwartier bleef spannend. Niet dat KVM Genk volledig wegdrukte, maar de marge bleef klein. Bovendien vergat Kevin De Bruyne het af te maken. De jonge Rode Duivel stuitte op Olivier Renard. Malinwa deed er nog alles aan in de allerlaatste minuten, maar gevaarlijk was het niet meer. KVM doet zo geen al te beste zaak in de strijd om de play-off I.