kvmKV Mechelen
gntKAA Gent
0-1
14' Bernd Thijs (pen)
Datum: 03/03/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
Thijs viert zege in honderdste match voor AA Gent
Melissa Maes
| 0 reacties
Thijs viert zege in honderdste match voor AA Gent
Foto: © SC

AA Gent wint met 0-2 op het veld van KV Mechelen. Bernd Thijs zette in het eerste kwartier een strafschop om, zijn 25ste doelpunt voor de Buffalo's. De thuisploeg haalde alles uit de kast voor een gelijkspel, maar tevergeefs.

Melissa Maes in Mechelen

Voor aanvang van de wedstrijd had Mark Uytterhoeven nog een interessante mededeling voor de KV Mechelen-supporters. Malinwa en erevoorzitter Willy Van den Wijngaert zijn namelijk tot een akkoord gekomen. Hierdoor kan het stadion van de Maneblussers gemoderniseerd worden.

Dat nieuws gaf ook de spelers een boost. KV Mechelen was dicht bij de openingstreffer via Alessandro Cordaro, maar het waren toch de bezoekers die de score wisten te openen. Na nog geen kwartier spelen wees ref Ed Janssen naar de stip nadat Olivier Renard naar de voeten van Christian Brüls dook.

Elimane Coulibalywilde de strafschop omzetten, maar het was sterkhouder Bernd Thijs die zijn 75ste doelpunt tegen de netten knalde. Voor de middenvelder was het trouwens zijn honderdste wedstrijd en 25ste treffer in het shirt van AA Gent.

Trond Sollied zal een tevreden trainer zijn, want in aanloop van deze wedstrijd gaf de Noor nog aan dat het lang geleden was dat AA Gent nog eens een penalty kreeg toegewezen. “Ik vraag niet het onmogelijke, maar enkel dat de arbiter correcte beslissingen neemt.”

Ook de thuisploeg voetbalde enkele knappe combinaties bij elkaar. Zo wist Xavier Chen de bal gevaarlijk voor het Gentse doel te trappen, maar Kevin Vandenbergh vergat er een tikje aan te geven. Efficiëntie is belangrijk in het voetbal, vraag maar aan de Buffalo’s.

KV Mechelen haalde in de tweede periode alles uit de kast, maar dat was niet voldoende om minstens een punt in eigen huis te houden. In de slotminuten wist Coulibaly toch nog de 0-2 op het scorebord te zetten.

Marc Brys en zijn jongens wisten vanavond de 6-2-pandoering uit de heenwedstrijd dus niet recht te zetten. AA Gent wipt voorlopig over Club Brugge, dat morgen nog aan de bak moet tegen Standard.

Herbeleef KV Mechelen - KAA Gent

Vooraf