Datum: 29/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Vossen schiet Genk naar de leidersplaats
Vossen schiet Genk naar de leidersplaats
Foto: © SC

Racing Genk heeft vrij makkelijk afstand genomen van Lierse, dat nog steeds puntenloos achterblijft. Vossen zette Genk al snel op rozen, maar toen Cavens kon tegenscoren, was er toch even paniek. Dat belette de Limburgers niet van 15 op 15 te pakken.

Vercauteren gunde de licht geblesseerde Barda wat rust en dropte Ogunjimi in de aanval om Vossen steun te geven. Antheunis van zijn kant wisselde op vier plaatsen. Frans, Van Hemert, Mensah en Cavens worden vervangen door Janssens, Sekour, Abdelwahed en Elgabas.

Niet dat die koerswijziging veel succes had tegen de leider in de Jupiler League. De wedstrijd was amper begonnen of Lierse was al op achtervolgen aangewezen. Vossen - weer hij - trapte een rebound voorbij een graaiende Kawashima.

En de Japanse doelman van Lierse kreeg er een kwartiertje later nog één binnen. Opnieuw Vossen, nu aangespeeld door De Bruyne, legde zijn zevende (!) doelpunt van het seizoen in het net.

Een dik kwartier gespeeld dus en de wedstrijd leek reeds beslist. Het jonge elftal van Frankie Vercauteren voetbalde immers nog een hele resem kansen bij elkaar, maar Buffel, Vossen en Ogunjimi konden de score niet aandikken. Ook de buitenspelval verhinderde dat de ongeslagen leider kon uitlopen. Lierse kon daar vrijwel niets tegenover zetten, behalve een goed schot van Elgabas.

In de tweede helft nam Genk gas terug. Het hoefde allemaal niet meer voor de Limburgers. En dat brak hun zuur op. Nadat Genk zelf nog een paar kansen verkwanselde, was daar ineens invaller Cavens. Met een prachtig vluchtschot in de winkelhaak bracht hij 'Lierse Pleziertje' terug in de wedstrijd.

Cavens had zelfs de kans om de bordjes gelijk te hangen na een fout van Joneleit, maar zijn lobbal miste richting. Aan de andere kant kon Kawashima nog even verhinderen dat Genk een derde goal maakte. Met doodsverachting gooide hij zich in de schoten van Ogunjimi en Tözser.

Maar het onvermijdelijke gebeurde toch. Met een kanonschot stelde invaller Camus de zege veilig voor de Genkenaars. Dat benam Lierse alle adem die het nog restte en daardoor kon ook Ogunjimi nog zijn goaltje meepikken. Genk is minstens twee weken alleen leider in de Jupiler Pro League.

Herbeleef KRC Genk - Lierse SK