Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Regenboogstadion
Tien Essevee-spelers buigen in slotfase voor Bergen
Tomas Taecke

Zulte Waregem is er tegen Bergen niet in geslaagd de laatste thuiswedstrijd van het jaar tot een goed einde te brengen. De thuisploeg speelde ruim een uur met tien man en plooide in de slotfase voor de Henegouwers (2-3).

Tomas Taecke in Waregem

Zulte Waregem heeft tegen Bergen een nieuwe thuisnederlaag geleden. Essevee opende vroeg de score via Chevalier maar moest net voor het halfuur met tien man verder na de uitsluiting van Dachelet. De thuisploeg kwam na de pauze opnieuw op voorsprong maar plooide in de slotfase alsnog voor de Draken (2-3).

Nadat Frank De Bleeckere uitvoerig in de bloemetjes was gezet, opende de thuisploeg de vijandigheden. Een vrijschop van Maréval ging centimeters naast het doel van Werner. Bij de tweede doelpoging was het wel raak. Naessens speelde vanop rechts de vrijgelopen Chevalier aan, die de bal in één tijd voorbij de bezoekende doelman trapte (1-0).

Vlak voor het halfuur werd de Waregemse vreugde getemperd door de uitsluiting van Dachelet. De rechtsachter ging met gestrekt been door op Blondelle en werd terecht naar de kleedkamers verwezen. Met de voorsprong op zak moest Zulte Waregem nog meer dan een uur met tien man verder.

Vijf minuten later kwam Bergen de neus een eerste maal aan het venster steken. Ibou kon van dichtbij afdrukken maar miste zijn schot volledig. De daaropvolgende hoekschop leverde wel een doelpunt op: Matthys schilderde de bal op het hoofd van Sapina, die mooi raak kopte (1-1).

Vlak voor de rust liet Bergen na op voorsprong te komen. Matthys vond de vrijstaande Zola aan de tweede paal. Bossut weerde zijn schot op knappe wijze uit de benedenhoek. Halfweg hingen de bordjes in evenwicht, maar was het vooral Bergen dat met een eerder gerust gemoed de kleedkamers opzocht.

Meteen na de pauze kreeg de wedstrijd een verrassende wending. Skulason kreeg het leer in de kleine rechthoek voor de voeten en aarzelde niet. Met tien man klom Essevee kort na de rust opnieuw op voorsprong (2-1). Vlak voor het uur stond het bijna weer gelijk. Matthys bediende met een schitterende voorzet Perbet, die hard in de handen van Bossut kopte. Nauwelijks één minuut later vond de bedrijvige rechtsbuiten opnieuw de topschutter: ditmaal kopte de trefzekere spits wel raak en was alles andermaal te herdoen (2-2).

In het slothalfuur bloedde de wedstrijd wat dood. Bergen was niet bij machte het numerieke voordeel in veldoverwicht om te zetten, terwijl Zulte Waregem genoodzaakt was het punt veilig te stellen. Tien minuten voor tijd tilde aanvoerder Lepicier de bezoekers toch op voorsprong. De bal bleef op hoekschop hangen en de middenvelder was er als de kippen bij om de voorsprong op het bord te plaatsen (2-3).

Zulte Waregem was niet in staat om terug te slaan en ziet de bezoekers met de drie punten aan de haal gaan. Met twee assists was Tim Matthys één van de uitblinkers bij Bergen, dat het tegen tien thuisspelers ondanks de zege niet helemaal onder de markt had.