Datum: 06/08/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Bergen pakt punt in Cercle na gouden wissel
Sam Soetaers
| 0 reacties
Bergen pakt punt in Cercle na gouden wissel
Foto: © SC

Cercle start het seizoen met een 4 op 6. Het beet zijn tanden stuk op de defensie van Bergen. Voor de bezoekers het tweede gelijkspel op rij.

Cercle tegen Bergen kende geen hoogstaande eerste helft. De verdedigers van Bergen stonden goed gepositioneerd en Cercle raakte er niet door. Het gevolg was dan ook dat de doelkansen uit bleven. De meeste doelpogingen kwamen van Cercle.

Doelman Berthelin bracht redding op pogingen van Foley en D'Haene. De bezoekers uit Bergen kenden een moeilijke eerste helft en konden enkel via een schot van Matumona, dat knap gered werd door Verbist, en een kopbal van Lepicier die naast ging, wat voor dreiging zorgen.

Gelukkig bracht de tweede helft beterschap. Beide ploegen trokken nu de kaart van de aanval en dat leverde een leukere tweede helft op. Al snel na de koffie moesten beide doelmannen in actie komen. Berthelin en Verbist brachten redding met de vuisten op schoten van respectievelijk Neto en Matumona.

Cercle kwam goed weg wanneer Matumona door de defensie kon slalommen en Ibou bedienen. De spits trof de paal. Voetbal kan hard zijn want meteen aan de overkant was het wel raak. Nieuweling Rudy duwde een voorzet van D'Haene binnen.

Bergen-coach Dennis Van Wijk ging gokken en bracht Perbet in voor Matthys. Een gouden wissel van de Nederlander want de invaller scoorde de gelijkmaker. Doelman Verbist kon een schot van Nicaise niet klemmen en de bal belandde via de lat voor de voeten van Perbet die scoorde.

Herbeleef Cercle Brugge - Bergen