Speeldag: Speeldag 20
Stadion: King Power at Den Dreef
Oud-Heverlee Leuven en Lokeren delen de punten
Thomas De Block

Na een aangenaam duel hebben Oud-Heverlee Leuven en Lokeren de punten gedeeld. Op Den Dreef hielden beide ploegen elkaar op 1-1. Hiermee schieten beide teams echter weinig op in het klassement.

Beide ploegen kwamen met goede moed aan de aftrap. Het leverde in het eerste kwartier meteen kansen op aan beide kanten. Ruytinx vond Kaminski op zijn weg, terwijl pogingen van OHL al bij al makkelijk gered werden door Lazic.

Het spel ging goed over en weer en het thuispubliek zag genoeg kansen voor een openingsdoelpunt. De pogingen van de Leuvense spelers misten echter precisie. Daarvoor had Lokeren reeds één keer de lat geraakt. Vooral nieuwkomer Stefan Gislason maakte een goede indruk: de nieuwbakken OHL-speler wisselde secuur verdedigen af met een mooie schietkans, die uiteindelijk geen doelpunt opleverde.

Ondertussen moest Lokeren-speler Taravel noodgedwongen aan de kant met een blessure. Beide ploegen lieten het tempo echter niet zakken. Lokeren en OH Leuven bleven goed vooruit voetballen, al leverde dat voor Lokeren geen grote kansen meer op. Het venijn van de eerste helft zat hem echter in de staart. Nill De Pauw scoorde Lokeren de 0-1 in de extra tijd van de eerste helft.

OH Leuven uiteindelijk beloond voor aanvalsdrift

In de tweede helft ging OHL, voortgestuwd door het thuispubliek,  nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Keer op keer vonden de Leuvenaars doelman Lazic of een Lokers been op hun weg. Vooral Remacle had niet mogen missen nadat Lazic te ver uit zijn doel was gekomen.

De OHL-aanhang bleef ondanks de achterstand voor sfeer zorgen. Ze moesten het echter stellen met een hele reeks kansen zonder doelpunten. Veel inzet bij OHL, maar de afwerking kon beter. Vooral Remacle had niet mogen missen. Al moet gezegd dat Lazic een sterke partij keepte.

De duels werden snediger en op het uur vroeg OHL een strafschop, maar scheidsrechter Smet floot terecht niet. Het hoge tempo van de eerste helft werd dus ook in het tweede bedrijf aangehouden. Zowaar werd één van de lijnrechters hiervan het slachtoffer. Hij kon de wedstrijd niet uitvlaggen door een kramp.

Het gemor bij de OHL-aanhang werd met de minuten groter. Vooral omdat Lokeren de 0-1-voorsprong wilde vasthouden en tijd begon te rekken. Maar de thuisploeg werd uiteindelijk toch beloond voor z’n aanvalsdrift. Met een doelpunt van invaller De Vriese kwam de verdiende 1-1 op het bord. Lokeren probeerde daarna te reageren via enkele pogingen, maar ook Kaminski keepte een sterke partij.

Uiteindelijk moesten er zeven minuten worden overgespeeld door de eerdere blessure van de lijnrechter. Oud-Heverlee Leuven probeerde nog voor de overwinning te gaan, maar uiteindelijk moesten beide ploegen tevreden zijn met een gelijkspel.  De supporters van de thuisploeg konden het Lokerse voetbal van de tweede helft minder smaken. Het voortdurend tijd rekken werd onthaald op ‘anti-voetbal’-leuzen.