Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Westerlo deelt STVV zeer zware tik uit in degradatiestrijd
Robby Morren

Westerlo heeft Sint-Truiden een bijzonder zware klap uitgedeeld in de strijd om het behoud. De Kempenaars wonnen met 0-3 en zorgden zo voor complete stilte in de hel van Stayen. Westerlo behoudt zo uitzicht op de redding.

Robby Morren in Sint-Truiden

Het had een feestje moeten worden in Sint-Truiden, de spelers hadden een 'over mijn lijk-oproep' tot de supporters gericht. Met de steun van het thuispubliek begon STVV fel aan de wedstrijd. Het openingskwartier was helemaal voor de thuisploeg met een prima kopkans voor de vrijgelaten Okoti maar die miste de bal half en weg was de kans. Ook Kotysch had een mogelijkheid met het hoofd en Schouterden kapte zich prima vrij maar stuitte op doelman Verbauwhede.

Vanthournout scoort
Westerlo knutselde, bij gebrek aan echte spitsen, amper een goede aanval in elkaar maar stond halfweg de eerste helft wel op voorsprong. Het was Jeroen Vanthournout die de Kempische club met een fraai afstandsschot op rozen zette en Stayen even deed verstommen. Sint-Truiden reageerde niet aangeslagen en bleef druk naar voor zetten, de hoekschoppen volgden elkaar in sneltempo op maar zonder resultaat. Westerlo prikte met de regelmaat van de klok tegen en de thuisploeg haalde opgelucht adem toen Ngolok de buitenkant van de paal trof.

Franky buiten”
De tweede helft kon niet beter beginnen voor Westerlo en niet slechter voor Sint-Truiden. Opnieuw was Vanthournout de kwelduivel op Stayen: hij zette enkele verdedigers in de wind en werd door Kotysch neergehaald in de zestien. Scheidsrechter Wiedemeijer twijfelde niet en legde de bal op de stip. Ouderdomsdeken Bart Goor ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg en trapte beheerst binnen. (0-2)

Franky Van der Elst greep in door Daeseleire naar de kant te halen en Menga in zijn plaats te brengen, een wissel die de supporters niet konden smaken want 'Franky buiten' galmde door het stadion en de coach moest de kelk in de partij tegen zijn vriend Ceulemans tot op de bodem ledigen. Met nog 20 minuten te gaan, speelde Westerlo een counter mooi uit: Reynaldo legde opzij tot bij Annab die het leer in de verste hoek voorbij Verhulst plaatste. (0-3)

Deze nederlaag zou wel eens de fatale klap voor STVV kunnen zijn dat nu voor een loodzware opdracht staat en Westerlo nu al 4 punten ziet uitlopen.