Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Sterk blauw-zwart rekent in eerste halfuur af met Beerschot
Tomas Taecke

Club Brugge heeft Beerschot in eigen huis eenvoudig opzij gezet (5-1). Akpala en Lestienne namen beiden twee goals voor hun rekening, ook debutant Bakenga pikte zijn doelpunt mee.

Tomas Taecke in Brugge

Club Brugge had zondagavond niet de minste problemen om een slap Beerschot opzij te zetten. Met een vroege goal zette Akpala een doelpuntenregen in, die Club uiteindelijk opnieuw naast AA Gent op de tweede plaats in het klassement brengt. Volgend weekend trekt een ontketend blauw-zwart naar het Ottenstadion waar het zijn naaste concurrent partij zal geven.

Christoph Daum liet met Bakenga ook in deze thuiswedstrijd een debutant aan de aftrap komen. Bij Beerschot stond Pacovski onder de lat, Stijnen nam plaats in de tribune. Bij de eerste aanvalsgolf was het meteen raak voor blauw-zwart. Stenman trok goed voor, de vrijstaande Akpala kopte hard voorbij Pacovski (1-0). Meteen een koude douche voor de Ratten die na vier minuten al tegen een achterstand aankeken.

Club Brugge was veruit de beste ploeg in de openingsfase maar stond Beerschot toch toe Jorgacevic onder vuur te nemen. MacDonald dook vrij op voor de Serviër, die zijn slappe poging eenvoudig kon klemmen. Halfweg de eerste helft was Bakenga dicht bij zijn eerst doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Op aangeven van Refaelov kwam de buitenspeler een voetje te kort om de tweede goal voorbij Pacovski te schuiven. Ook Beerschot kreeg nog een mogelijkheid: MacDonald speelde knap in op François, maar de aanvaller kraakte zijn schot van dichtbij.

Club leidt 3-0 voor het halfuur

Terwijl beide supportersgroepen de overleden Sterchele eerden, kwam Club opnieuw opzetten. Eerst Refaelov en in de herneming Lestienne kregen de bal niet voorbij Pacovski. Nog geen minuut later vond de debutant wel de weg naar het doel. Na een warrige fase voor de neus van de Beerschot-doelman kopte Bakenga zijn ploeg naar de dubbele voorsprong (2-0). Beerschot mocht aftrappen en slikte meteen een nieuwe tegentreffer. Lestienne werkte het leer in twee keer voorbij Pacovski, die zich na ruim een kwart wedstrijd voor de derde keer mocht omdraaien (3-0).

De doelpunten volgden elkaar snel op in een aantrekkelijke eerste helft. Voorbij het halfuur kon Nyoni namens Beerschot milderen (3-1). Club liet zich niet uit zijn lood slaan en prikte vijf minuten later meteen weer tegen. Het schot van Bakenga werd afgeblokt, in de herneming schoof Akpala zijn tweede van de middag tegen het net (4-1).  Club trok halverwege met een tevreden gevoel en een ruime voorsprong richting kleedkamers.

Bakenga valt geblesseerd uit

Na de pauze werd de geblesseerde Bakenga meteen gewisseld door Meunier. Club ging verder op hetzelfde elan, de inbreng van de bezoekers was miniem. De uitblinker in de tweede helft tekende op het uur net als Akpala zijn tweede doelpunt aan. Na knap werk van Refaelov trapte Lestienne de 5-1 voorbij Pacovski in de verste hoek.

De storm ging liggen en de kansen bleven even uit. Club hield de bal in de rangen maar slaagde er niet meer in continue gevaarlijk te zijn. Mathijssen gooide Porokara en de jonge Laerenbergh in de strijd, maar ook zij waren niet bij machte het tij te keren. Kort voor het laatste fluitsignaal bediende Akpala de opgerukte Refaelov, maar de middenvelder schoot hoog over. Malul keerde in de slotminuut nog een Brugse poging van de lijn, waardoor de stand ongewijzigd bleef en Club Brugge bijgevolg Beerschot verslaat met 5-1.