Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
Cercle klimt weer in top zes na magere overwinning
Robby Morren

Cercle Brugge heeft voor het eerst in 4 wedstrijden nog eens een overwinning kunnen boeken. Een doelpunt van Vetokele volstond voor een 0-1 op het veld van Sint-Truiden.

De mist zorgde voor een beperkte zichtbaarheid op Stayen. Van der Elst liet zijn nieuwe aanwinsten Chatelle en Rossini starten, die laatste liet zich tijdens de eerste helft enkele keren opmerken maar zijn pogingen stuitten op doelman Verhulst.

Vetokele
Het waren de bezoekers uit Brugge die het meeste balbezit hadden en een handvol hoekschoppen bij elkaar voetbalden. Tien minuten voor de pauze leverde een corner dan toch een goal op; het was Vetokele die het leer tegen de netten kopte.

Van der Elst greep tijdens de rust in: hij hield Mennes in de kleedkamer en bracht Christ in zijn plaats. STVV begon fel aan de tweede helft en eigende zich de bal toe. Doelman Coppens moest al snel ingrijpen om een goede voorzet voor Rossini te plukken. Diezelfde Rossini leverde kort daarna een puike voorzet af maar niemand was gevolgd om binnen te duwen.

Gaandeweg kon Cercle het evenwicht herstellen en kwamen er kleine mogelijkheden voor Van Eeno en Mutombo maar veel stelde het allemaal niet voor. STVV zette nog een klein slotoffensief op: in de slotminuten moest Coppens nog attent reageren op een knal van Buysens, Schouterden en Rossini probeerden nog maar een onmachtig Sint-Truiden kon geen aanspraak meer maken op een doelpunt. Het was Cercle dat in de slotseconden nog dicht bij de 0-2 kwam via de ingevallen Kevin Janssens.

Dankzij deze overwinning komt Cercle weer in de top zes, op gelijke hoogte met Racing Genk dat zondag nog op Anderlecht aan de bak moet. STVV blijft na deze nieuwe nederlaag troosteloos laatste.