Speeldag: Speeldag 26
Stadion: King Power at Den Dreef
Cercle pakt 3 belangrijke punten mee uit Leuven
Robby Morren

Cercle heeft de drie punten kunnen meepakken uit Leuven en doet zo een prima zaak in de strijd voor een plaats in play-off 1. Een boeiende partij eindigde op 2-3.

Robby Morren in Leuven

Beide ploegen moesten aan de wedstrijd beginnen zonder hun topschutter: OHL miste Remacle, Cercle moest het stellen zonder Rudy. Wie dacht dat doelpunten dan zouden uitblijven, had het goed mis. Na twintig minuten was de bal al twee keer tegen de netten gegaan.

OHL kwam na 18 minuten op voorsprong toen Chuka een uitgemeten voorzet van Iakovenko tegen de touwen kopte. Twee minuten later kon Vetokele de bal van kortbij onder doelman Kaminski trappen nadat Raymaekers en Dejmek niet goed konden ontzetten. De thuissupporters reageerden furieus op scheidsrechter Carlos-Manuel Alho-Guerreiro omdat die niet had gefloten voor een duwfout. Het was nog maar zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau en het gebrek aan ervaring werd zichtbaar toen hij een gele kaart in de hand had en ze na protest van de thuisfans weer op zak stak.

Iakovenko
De supporters kregen een zeer aangename eerste helft voorgeschoteld met een zeer bedrijvige Iakovenko die naast een assist, nog tal van puike voorzetten en afstandsschoten afleverde. Ook Karel Geraerts mocht bijna juichen maar zijn schot scheerde over de kruising.

Strafschop
De scheidsrechter had helemaal de bonen gegeten toen hij na goed tien minuten in de tweede helft de bal op stip legde na een contact tussen Weuts en Vetokele. Mertens zette zich achter de bal en zette de penalty feilloos om. (1-2) De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en ging onder de gietende regen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er toen Dejmek een opnieuw fantastische voorzet van Iakovenko binnenkopte. (2-2)

Ruytinx en Salou
Coach Van Geneugden wilde absoluut de overwinning thuis houden en gooide na de gelijkmaker met Salou en Ruytinx extra aanvalskracht in de strijd maar dat brak de thuisploeg zuur op. Het was Ruytinx die goed tien minuten voor affluiten op de rand van de eigen zestien in de fout ging, D'haene kwam zo alleen voor Kaminski en werkte uitstekend af. (2-3)

OHL ging nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker in een spannend slotoffensief maar kwam niet meer tot scoren, al scheelde het niet veel toen doelman Kaminski in de slotseconden zijn schot nog van de lijn gekeerd zag. Cercle pakt, na een moeilijke wedstrijd, gouden punten mee uit Leuven met het oog op play-off 1.