Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Cercle wint opnieuw en duwt Westerlo in crisis
Robby Morren

Cercle Brugge heeft met 1-3 gewonnen in het Kuipje. De Bruggelingen mogen met 10 op 15 spreken van een schitterende seizoensstart. Bij Westerlo mag men stilaan toch het woord crisis in de mond gaan nemen met 1 punt na 5 wedstrijden.

Robby Morren vanuit Westerlo

Westerlo begon met druk naar voor maar Cercle kon al na enkele minuten het overwicht naar zich toetrekken. Een openingstreffer bleef dan ook niet lang uit. Eerst trapte Balde nog van dichtbij in het zijnet na een foutieve terugspeelbal van Farssi maar na een kwartier was het dan toch raak. Kristof D'Haene kreeg de bal in de loop en plaatste het leer zuiver in de rechterbenedenhoek voorbij Deelkens.

Supporters konden hun handen niet verwarmen aan het kijkstuk dat volgde. We zagen veel middenveldspel met regelmatig foute passes. Westerlo probeerde wel maar kon geen enkele doelrijpe kans bijeenvoetballen. De bezoekers kwamen zonder echt goed te voetballen kort voor rust zelfs nog op 0-2. Balde kopte op doel en een attente D'Haene knalde in de rebound hard binnen.

Dubbele wissel
Dat het voor meter liep bij Westerlo zag ook Jan Ceulemans die met een dubbele wissel het tij hoopte te keren. Hij liet Lens Annab en nieuwe aanwinst Juande in de kleedkamer, in hun plaats bracht de coach meer aanvalskracht met Marcao en Dekelver. Het resulteerde onmiddellijk in het eerste doelgevaar van de match vanwege de thuisploeg. Wils kopte een vrije trap van Brüls maar net over het doel van Verbist. Even later kwam de bal na wat geharrewar ter hoogte van de strafschopstip voor de voet van Marcao maar die zag zijn schot afgeblokt.

Aansluitingstreffer
De thuisploeg drukte door en de aansluitingstreffer kwam er na een kwartiertje in de tweede helft. Brüls trapte een prima voorzet en Marcao kopte perfect in de hoek binnen. Westerlo ging nu voluit voor de gelijkmaker, wat enkele kleinere mogelijkheden en hoekschoppen opleverde. Cercle kreeg nog een goede kans via Balde die in het zijnet trapte. De bezoekers beslisten de match helemaal toen Rudy een voorzet van Evens prima voorbij Deelkens werkte.

Even was er nog opschudding toen Bob Peeters in discussie ging met enkele supporters achter hem. Scheidsrechter Pots stuurde de coach naar de tribune waar hij zijn ongenoegen uitte tegenover Herman Wijnants. Cercle wint en laat Westerlo achter met 1 op 15.