Sporting Lokeren - Zulte Waregem

Leider Zulte Waregem verslikt zich na nerveuze match ook in Lokeren en moet vrezen voor leidersplaats
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Zulte Waregem raakt niet voorbij Sporting Lokeren en moet zo vrezen voor leidersplaats

Leider Zulte Waregem verslikt zich na nerveuze match ook in Lokeren en moet vrezen voor leidersplaats
Foto: © photonews

Leider Zulte Waregem heeft niet kunnen winnen van Sporting Lokeren en moet zo vrezen dat het zijn leidersplaats kwijt zal spelen dit weekend. Essevee was baas aan de bal, maar kon het verschil onvoldoende maken.

  • Zulte Waregem wilde nog eens winnen na 1 op 6
  • Lokeren had vertrouwen getankt na winst in Genk
  • Essevee verdiend op voorsprong, maar Lokeren knokt terug
  • Nerveuze tweede helft levert geen winnaar op

Sporting Lokeren had vertrouwen weten te tanken met een knappe overwinning op bezoek bij Genk, terwijl Zulte Waregem na een 1 op 6 dringend nog eens een overwinning wilde pakken. Dan kon het met een gerust gemoed als leider kijken naar wat de rest van de topploegen de rest van het weekend zouden doen.

Heerlijke vrije trap

Noch Kristinson, noch Dury hadden veel zin om wissels door te voeren in hun basiself. Bij de Waaslanders dus de elf zelfde mannen van in Genk, terwijl bij Essevee Coopman zijn eerste basisplek kreeg. Door de blessure van Derijck schoof Lepoint een rijtje achteruit op het veld. De leider wilde het dominante voetbal van altijd laten zien.

En daar profiteerde Lokeren een aantal keren bijna van: vooral Bolbat kreeg enkele afgemeten kansen, ook Hupperts en De Sutter konden dreigen vanuit de omschakeling. Een halfuur lang zetten de bezoekers daar enkel een knal van Meïté (over) en wat halve kansjes tegenover.

Toen kreeg Zulte Waregem een vrije trap op een mooie plek, Hamalainen schilderde die via de lat enig mooi in doel: 0-1 meteen de ruststand, al kwam Lokeren nog een paar keer vervaarlijk de neus aan het venster steken. Na de pauze zaten we nauwelijks op onze plaats toen de gelijkmaker viel: Skúlason kreeg wel érg veel ruimte en kon Bossut overhoeks verschalken.

Nerveus gedoe

Meteen het begin van een dolle tweede helft, waarin het voetbal inzakte. Lokeren bleef proberen de ruimtes te benutten, maar slaagde daar dikwijls niet in door slechte inspeelpasses, terwijl de bezoekers vaak het middenveld oversloegen en minder de bal het werk lieten doen dan ze gewoon zijn.

Balbezit? Dat zeker. Maar er werd niet al te veel mee gedaan. Lerager miste oog in oog met Copa, Francky Dury probeerde nog enkele meer aanvallende troepen tussen de lijnen te brengen. Het bracht allemaal nog maar weinig zoden aan de dijk. Later dit weekend kan Essevee zo zijn leidersplaats verspelen. Met een 2 op 9 kan het sowieso niet tevreden zijn.

Goals

1
1

Balbezit

49
51

Aanvallen

49
49

Gevaarlijke aanvallen

45
47

Schoten op doel

1
2

Schoten naast/over doel

5
2

Hoekschoppen

1
2

Buitenspel

0
2

Fouten

10
16

Vrije trappen

18
10

Doeltrappen

6
9

Inworpen

20
14
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League