Zulte Waregem - KV Oostende

VAR eist hoofdrol op, Zulte Waregem laat zich kaas van het brood eten door moedig KV Oostende

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
VAR eist hoofdrol op, Zulte Waregem laat zich kaas van het brood eten door moedig KV Oostende
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Oostende hebben op zaterdagavond de punten met elkaar gedeeld in het Regenboogstadion. Toch zal achteraf vooral over de VAR worden gesproken, durven we vermijden ...

  • Essevee wilde met 9 op 9 naast Oostende klimmen in de stand
  • Harbaoui profiteert snel van mistasten Nkaka
  • VAR eist hoofdrol op met doldwaze klucht
  • Boonen zorgt voor een puntje voor de bezoekers met strakke gelijkmaker

Zulte Waregem was met 10 op 15 aan een betere periode bezig en kon mits een overwinning zelfs naast KV Oostende in de stand komen. De Kustboys waren na een 5 op 21 dan weer op zoek naar nog eens een overwinning. 

Beide coaches zagen weinig redenen tot wisselen. Dury posteerde Buffel wel op de bank en koos voor Sylla, terugkerend uit schorsing. Verheyen moest Vanlerberghe (geblesseerd) en Faes (geschorst) missen en bracht Sakala en Nkaka tussen de lijnen.

Harbaoui snel met de 1-0

De nieuwkomers maakten echter weinig indruk. Sylla grossierde in foute beslissingen en zwakke inspeelpasses en liet zo zowel voor als na de koffie enkele mooie mogelijkheden liggen, terwijl mistasten van Nkaka na acht minuten voor de 1-0 zorgde.

Harbaoui profiteerde en prikte meteen voorbij Ondoa. Het verschil tussen een spits met vertrouwen en eentje zonder? Zivkovic profiteerde na tien seconden niet van een mindere pass van Baudry. Daarna werd de VAR - opnieuw - de hoofdrolspeler.

Amateurtoneel met de VAR, alweer ...

Vandendriessche kreeg een bal tegen de arm aan de rand van de zestien, maar Visser legde de bal buiten de grote rechthoek. De VAR? Die kon niet tussenkomen ... want er was geen communicatie met Visser mogelijk. Daarna werkte hij weer eventjes wel, werd er bij de rust aangekondigd van niet ... en dan toch weer wel.

Het voetbal werd er ondertussen niet beter op aan de Gaverbeek. Evenwicht was er wel, maar de Kustboys waren te onmondig om écht gevaarlijk te zijn richting Bossut. Het maakte van de tweede helft een langgerekte geeuw ... Tot Indy Boonen zijn invalbeurt meteen bekroonde met een knappe gelijkmaker. 

Het inspireerde de Kustboys zelfs nog tot een slotoffensief, maar de 1-2 maken zat er niet meer in. Met de puntendeling schiet geen van beide ploegen echt veel op, na een eerder matige match kan het wel billijk genoemd worden. Maar wat als de VAR wél werkt? 

Goals

1
1

Balbezit

42
58

Aanvallen

71
73

Gevaarlijke aanvallen

27
32

Schoten op doel

1
2

Schoten naast/over doel

5
4

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

6
4

Buitenspel

1
2

Fouten

13
21

Vrije trappen

23
14

Doeltrappen

10
8

Inworpen

32
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws