KRC Genk - Antwerp

Intense topper eindigt onbeslist: geen winnaar in Genk - Antwerp
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk en Antwerp spelen 0-0 gelijk

Intense topper eindigt onbeslist: geen winnaar in Genk - Antwerp
Foto: © photonews

Na Anderlecht - Club Brugge heeft ook de tweede topper op zondag tussen Racing Genk en Antwerp geen winnaar opgeleverd. Ondanks heel wat mogelijkheden bleven de twee nullen op het scorebord staan.

Verrassing op het wedstrijdblad bij Racing Genk want alle jongens die donderdag uitvielen, kwamen aan de aftrap: Vukovic, Heynen en De Norre. Verder was ook een basisplaats voor Pozuelo en Ndongala. Bij Antwerp mochten Owusu, Opare en Hairemans starten.

Antwerp plooide heel sterk achteruit en liet het balbezit (noodgedwongen) aan Racing Genk, dat opnieuw zijn betere niveau bovenhaalde. Bij momenten stond 21 man op de Antwerpse helft te voetballen. De ruimtes waren dan ook heel klein, maar toch voetbalden de Limburgers enkele kansen bij elkaar.

De grootste mogelijkheden waren voor Bryan Heynen die de bal panklaar van Ndongala kreeg, maar onbesuisd over trapte en voor Dewaest die zijn kopbal op de lijn gekeerd zag.

En toch hadden ook de bezoekers op voorsprong kunnen staan want al in de tweede minuut kreeg Refealov een zee van ruimte. In plaats van zelf zijn kans te gaan stuurde hij Mbokani diep, maar de pass was net te hard. Op de linkerflank kon een bedrijvige Juklerod enkele keren voor dreiging zorgen.

De bezoekers konden voor iets meer evenwicht zorgen in het begin van een kansarme tweede helft. Het was tot het vierde kwart van de partij wachten op échte mogelijkheden. De Norre plaatste de bal net over en Antwerp kwam via corner dicht bij de openingstreffer, maar Vukovic hield Owusu en Haroun achtereenvolgens van een goal.

De grootste kans was nog voor Ito na een geniale ingeving van Malinovskyi, maar er werd niet meer gescoord. Vooral voor Antwerp was niet verliezen belangrijker dan winnen. Er verandert niets aan de verhoudingen bovenin het klassement. 

Meer nieuws

Meer nieuws