Waasland-Beveren - Cercle Brugge

Waasland-Beveren en Cercle Brugge verdelen de buit in degradatietopper en naderen op KV Oostende
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit de Freethiel
| 5 reacties

Geen winnaar in de kelderkraker tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge

Waasland-Beveren en Cercle Brugge verdelen de buit in degradatietopper en naderen op KV Oostende

De degradatietopper tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge leverde geen winnaar op, waardoor beide teams een puntje dichter bij KV Oostende komen in het klassement. Biancone wiste de goal van Din Sula uit met een schitterende krul en zette iets na het uur de 1-1 eindstand op het scorebord.

Het belang van de degradatietopper tussen de laatste en de voorlaatste in de stand was niet te onderschatten. Waasland-Beveren had de kans om Cercle Brugge op zes punten achterstand te zetten, maar Arnauld Mercier moest wel puzzelen. Hij verving de geschorste Vukotic door Gamboa die zijn debuut als basisspeler maakte. Storck kon dan weer niet rekenen op Foster (interlandverplichtingen) en gaf het vertrouwen in de spits aan Saadi, vorige partij nog matchwinnaar.

Virtuele kloof van 6 punten

De zenuwen stonden strak gespannen, maar daar had Koita weinig last van. Hij was de meest bedrijvige man van de partij en hij stichtte het eerste doelgevaar. De winger wurmde zich voorbij zijn belager en probeerde het met een voorzetschot. Din Sula kon er net niet bij.

Even later was het wel raak voor de spits. De drie centrale verdedigers van Cercle stapten verkeerd uit op een diepe bal van Wiegel. De Albanees profiteerde door de bal over Hubert te lepelen. Plots bedroeg de virtuele kloof tussen beide teams zes punten en daar putte W-B vertrouwen uit. Het leek zonder problemen de rust in te gaan, maar toch moest Jackers zich nog even onderscheiden op een trap van Peeters.

De Vereniging kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer en dat resulteerde meteen in een doelpoging. Saadi probeerde Jackers tegenvoets te vloeren, maar de Wase doelman pakte uit met een goede beenveeg. Door de druk naar voren gaf Cercle ook wel wat ruimte weg achterin. Koita strafte dat bijna af met een knal vanuit een scherpe hoek.

Cercle erop, maar ook erover?

De kansen waren talrijker in de tweede helft, zeker voor de bezoekers. Donsah kopte eerst nog veel te centraal, maar bij de volgende poging van de Vereniging stond Jackers aan de grond genageld. Biancone kreeg veel ruimte op de helft van W-B en dacht: 'Waarom niet eens uithalen met links?' Zijn schot verdween pardoes in de kruising.

Cercle rook bloed en greep de thuisploeg bij de keel op zoek naar de 1-2 en een gelijke stand in de rangschikking. De Waaslanders kwamen er eerst niet meer aan te pas en herstelden daarna geleidelijk aan het evenwicht. De partij werd ook iets bitsiger en de kansen werden schaarser.

Beide teams namen ook steeds minder risico, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef. Vooral Cercle schiet weinig op met een punt, al weten ze ook dat de kloof zes punten had kunnen bedragen. Nu zijn het er maar drie en komen ze allebei een puntje dichter op KV Oostende.

Goals

1
1

Balbezit

41
59

Aanvallen

64
86

Gevaarlijke aanvallen

29
47

Schoten op doel

1
8

Schoten naast/over doel

3
2

Hoekschoppen

2
3

Buitenspel

1
2

Fouten

14
20

Vrije trappen

23
15

Doeltrappen

4
4

Inworpen

24
36
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws