Din Sula, de eerste scorende spits van Waasland-Beveren dit seizoen en dat vierde hij op een speciale manier
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit de Freethiel
| 0 reacties

Din Sula is de eerste spits van Waasland-Beveren die dit seizoen de weg naar doel weet te vinden

Din Sula, de eerste scorende spits van Waasland-Beveren dit seizoen en dat vierde hij op een speciale manier

Tijdens de heenronde lukte het niet voor de spitsen van Waasland-Beveren, maar in de eerste match van de heenronde brak Din Sula de ban. Na zestien matchen is hij de enige centrumaanvaller van de Waaslanders met een competitiegoal achter zijn naam.

'Eindelijk', denken ze wellicht bij Waasland-Beveren, 'nu hebben we een spits die de goal weet staan'. Din Sula verschalkte Hubert en het leverde de Waaslanders een punt op in de degradatiematch tegen Cercle Brugge. Nu de ban gebroken is volgen er misschien snel meer spitsengoals bij de voorlaatste in de stand.

Veel spitswissels

"Het kruipt toch in je hoofd dat die goal niet valt. Gelukkig behielden de coach en de ploegmaats het vertrouwen in mij en ik bleef uiteraard ook in mijn eigen kwaliteiten geloven", was Din Sula zelfzeker na de match. "Ik heb er lang op moeten wachten en ik hoop dat ik er nog veel kan maken, want het is mijn grootste troef."

Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken en een vaste waarde kan blijven."

De Albanese jeugdinternational (21) kreeg de voorkeur op Durmishaj en Milosevic en bedankte zijn coach voor het vertrouwen. "We werden onderling veel gewisseld en het is niet dat er een iemand altijd start", ging hij verder. Maar dat is volgens Sula niet nefast voor het vertrouwen.

"In het begin van het seizoen was ik even geblesseerd en onder de vorige coach kreeg ik mijn kans niet. Ondertussen kreeg ook de nieuwe spits (Durmishaj, nvdr.) zijn kans om zich te bewijzen. De redenen voor die afwisseling zijn uiteenlopend, maar ik hoop dat ik de lijn van vandaag kan doortrekken en een vaste waarde kan blijven."

Zijn viering na het doelpunt komt bekend voor. Axel Witsel maakte hetzelfde gebaar bij een goal, maar het is vooral bij Albanese spelers dat we het terug zien. "Dat is iets persoonlijk onder familie en vrienden en het beeldt ook de arend op de vlag van Albanië uit. Maar het is om verschillende redenen", besloot de Albanese jeugdinternational.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties