Club Brugge heeft zijn grote kanonnen toch nodig om Oostende opzij te zetten
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

Club Brugge wint op Oostende dankzij een goal van David Okereke

Club Brugge heeft zijn grote kanonnen toch nodig om Oostende opzij te zetten
Foto: © photonews

Club Brugge zat al met zijn hoofd in Kiev, Philippe Clement ook. Hij hield zijn scorend vermogen van de laatste twee matchen op de bank, maar tegen een wel heel stug Oostende moest hij ze uiteindelijk wel brengen. En wie maakte het verschil? U kan het wel raden: de onvermijdelijke Okereke.

Philippe Clement heeft alle gelijk van de wereld: de trainer van Club Brugge roteerde met het oog op de CL-voorrondewedstrijd tegen Dinamo Kiev. Beide flanken - Dennis en Tau - kregen rust. Rits mocht ook even gaan uitblazen en vooraan mocht Vossen nog eens aan een wedstrijd beginnen in plaats van Okereke.

Geen storm aan Zee

Club heeft nu wel een sterke bank, maar 't is natuurlijk niet hetzelfde niveau. Vanaken en co dwongen wel de meeste kansen af, maar Oostende hield al bij al makkelijk stand. De thuisploeg zette Mignolet zelfs een paar keer aan het werk. Alhoewel hij op training bij Liverpool wel moeilijkere ballen zal gekregen hebben, was het toch vrij indrukwekkend met welk gemak hij soms tussenkwam.

De verwachtte storm  aan Zee bleef wel uit. Faes en Milovic hielden het centrum gesloten en de ervaring van een Skulason is van goudwaarde op zulke momenten. Palaversa is er dan weer eentje die duidelijk nog bij een grotere club gaat terechtkomen, als hij al niet ooit zijn kans krijgt bij Manchester City.

Okereke en Tau, wat een luxe

Oostende hield dus vrij makkelijk stand. Rond het uur vond Clement het welletjes en bracht hij zijn grote kanonnen. Vossen moest plaats maken voor Okereke, Tau kwam voor Schrijvers. Da's andere koek natuurlijk. Maar wat Ingebrigtsen in Oostende gehamerd kreeg in korte tijd... Karakter, mentaliteit, weerbaarheid... Ze hebben geen wereldploeg aan de Kust, maar ze weten dat ook en spelen naar hun eigen kwaliteiten: solide verdedigen en uitbreken wanneer het kan.

Club beukte, maar kwam tot nul uitgespeelde kansen. Een bijna own goal van Faes was nog het dichtst dat ze erbij kwamen. Maar ja, Okereke en Tau zijn - met alle respect - van een iets ander kaliber dan Vossen en Schrijvers. Scorend vermogen en een pak meer snelheid.

KVO moest dan toch plooien. Vormer mocht te makkelijk een tweede keer voorzetten en Okereke - wat een spits hebben ze toch weer gevonden? - torende boven iedereen uit en kopte binnen. Zijn vijfde in drie matchen! Wesley wie? En Tau maakte het dan helemaal af. Wat een transfer ook. Hij liep er op zijn gemak Skulason af en werkte hard af. Ze hadden dan toch een uur gerust...

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws