Okereke blijft maar gaan en past perfect in filosofie Clement: "Nee, ik moet niet scoren"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 11 reacties

David Okereke scoorde tegen Oostende al zijn vijfde van het seizoen

Okereke blijft maar gaan en past perfect in filosofie Clement: "Nee, ik moet niet scoren"
Foto: © photonews

Wesley wie? Zouden er fans van Club Brugge intussen nog spijt hebben dat ze de Braziliaan verkochten en David Okereke in de plaats haalden? Acht miljoen? Als hij op dit tempo doorgaat, is de Nigeriaanse spits een koopje gebleken. Tegen Oostende hing zijn vierde van het seizoen al tegen de netten.

Op het uur vond Philippe Clement het welletjes en verving Jelle Vossen door Okereke. Exact 14 minuten later had die de ban eindelijk gebroken met een rake kopbal. Vijf goals in drie matchen... De statistieken zijn sterk, maar wat gezegd van de ploeggeest van de aanvaller?

"Hoeveel goals ik wil maken? Ik heb het al gezegd: ik heb geen nummer in mijn hoofd. Ik wil enkel het team helpen. Hoe, dat kan me niet schelen, echt waar. Als dat met een assist is, zal ik even blij zijn. Als ik gaten moet trekken voor de rest, zal ik dat doen", aldus de 21-jarige.

Clement is alvast gek van hem. Dat is immers wat hij verwacht van zijn diepste man. Die filosofie legde hij ook al uit aan Ally Samatta, met de boodschap dat hij ook meer zou scoren als hij zijn ploegmaats hielp. In het systeem van Clement floreert de puntaanvaller...

"De coach zei me dat ik me moest gaan amuseren", lachte Okereke achteraf. "Ja, ik voel me op mijn best. Ik ben blij met hoe het gaat, maar zal moeten blijven werken."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties