Mignolet nog steeds ongeslagen: "Dit moest zakelijk, tegen de kleintjes mag je geen punten laten liggen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 21 reacties

Simon Mignolet maakt indruk in zijn eerste matchen voor Club Brugge

Mignolet nog steeds ongeslagen: "Dit moest zakelijk, tegen de kleintjes mag je geen punten laten liggen"
Foto: © photonews

Je kan er niet omheen: Club Brugge heeft met Simon Mignolet een schitterende zaak gedaan. Het weinige werk dat hij had tegen Oostende deed hij perfect. Maar meer: er staat een persoonlijkheid, een présence die leidt en dirigeert.

De 31-jarige Truienaar is nog steeds ongeslagen sinds hij bij Club Brugge speelt: twee matchen, geen enkele goal tegen. "De eerste helft tegen Oostende zakten we bij momenten te veel terug. We waren doorlopend de betere ploeg, maar ik heb toch nog werk gehad. Het moest sneller. Tijdens de rust zei de trainer dat we Oostende te veel op hun kwaliteiten lieten spelen", aldus Mignolet.

Die trainer wisselde wel op veel sleutelposities. "Maar daar lag het niet aan. In zo'n match moet je zakelijk zijn, zeker tussen twee CL-wedstrijden in. Ik weet van bij Liverpool dat je tegen de kleintjes geen punten mag laten liggen, die worden in de eindafrekening dubbel geteld."

De omstandigheden waren ook niet fantastisch. "Door de wind droogde het veld heel snel uit en ging de bal niet snel. Dat was in het voordeel van Oostende. De inbreng van Okereke en Tau? We weten dat we een goeie, brede kern hebben. Iedereen moet klaar zijn als er beroep op je wordt gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties