Clubicoon gunt Vormer Gouden Schoen, maar heeft het eigenlijk meer voor iemand anders: "Ik vind dat hij een veel betere voetballer is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Clubicoon gunt Vormer Gouden Schoen, maar heeft het eigenlijk meer voor iemand anders: "Ik vind dat hij een veel betere voetballer is"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Weldra weten we wie José Izquierdo opvolgt als Gouden Schoen en de kans dat het een ex-ploegmaat wordt, is niet gering. Ruud Vormer is voor velen immers dé topfavoriet. Ook Franky Van der Elst gunt de Clubkapitein de hoofdprijs, maar heeft zelf een grotere boon voor iemand anders bij blauw-zwart.

De iconische middenvelder is een fan van Hans Vanaken en steekt dat ook niet onder stoelen of banken: "Ik ga Ruud Vormer drie punten geven omdat hij dat ook wel verdient, maar het is een beetje tegen mijn natuur in omdat ik vind dat Hans een veel betere voetballer is. Hij heeft misschien niet die grote versnelling, maar kan wel het spel versnellen. Die assist met links op Diaby tegen Moeskroen, dat kan niemand in België", klinkt het in de HLN-voetbaltalkshow 'VISTA!'.

Wat niet wegneemt dat Van der Elst ook hoog oploopt met Vormer: "Over het hele seizoen bekeken, heeft Ruud meer impact gehad op Club. Je moet hem de credits geven die hij verdient. Hij staat er elke match. Hij is zeker even belangrijk. Het is bovendien een echte kapitein, hij staat symbool voor Club Brugge. Ik wil niks afdoen aan zijn prestaties, maar het is wel zo dat zijn statistieken het gevolg zijn van veel spelhervattingen. Corners, vrije trappen en ook vier penalty's. Je moet ze natuurlijk wel goed kunnen brengen, maar dat is toch een kleine bemerking die ik heb."

"Echte leider en Clubman"

Wesley Sonck van zijn kant vindt dan weer dat Vormer een streepje voor heeft op Vanaken: "Wat is een betere voetballer? Vormer is iemand die week na week aanwezig en beslissend is, veel assists geeft, ook nog scoort en bijna nooit geblesseerd is. Hij is toch een heel belangrijke schakel voor Club. Ook zijn houding naar de ploeg toe, hij is een echte leider. Een Clubman. Ik vind hem nog belangrijker dan Vanaken."

De ex-spits van Genk en Club heeft nog altijd wat twijfels bij de draaischijf van blauw-zwart: "Hans is een heel goeie voetballer, maar ik twijfel toch over dat stapje extra. De Gouden Schoen is een opstapje naar het buitenland. Er zijn er maar weinig in België die het spel zo goed zien als hij, maar Hans heeft die versnelling niet. Hij moet samenspelen met jongens die het zien zoals hij het ziet en dat is de moeilijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties