Elleboog van Wesley was 'dom en onnodig', maar het leven gaat verder bij Club Brugge: "We moeten niet in herhaling vallen"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 5 reacties

Club Brugge-coach Ivan Leko kijkt vooruit na lange schorsing voor Wesley Moraes

Elleboog van Wesley was 'dom en onnodig', maar het leven gaat verder bij Club Brugge: "We moeten niet in herhaling vallen"

Club Brugge zal de komende weken niet op Wesley kunnen rekenen. Het licht van de bijna onmisbare spits ging even uit in Moeskroen en nu moet Ivan Leko een oplossing zien te vinden.

"Het was een moeilijke week voor hem, voor de staf, voor iedereen. Iedereen weet hoe dom en onnodig zijn actie was en we hopen vooral dat het niet meer opnieuw gebeurt. Hij begrijpt perfect hoe zijn situatie in elkaar zit. Dit was een goede les voor Wesley en Club", sprak Leko op zijn persbabbel.

De coach blijft echter niet stilstaan. "Ik heb dagelijks contact met alle spelers. Direct na de match en deze week heb ik hem mijn mening gegeven, maar het brengt ook niet op dat we daarover blijven praten. Het komt elke dag in de pers en er wordt al genoeg over gezegd. We moeten niet in herhaling vallen."

Nu is het zoeken naar een vervanger, te beginnen met morgen tegen KV Kortrijk. "Zijn profiel is moeilijk te vinden, maar dit biedt kansen aan andere spelers. We moesten Mechele en Nakamba ook missen, dus we gaan nu niet beginnen met excuses. Het is jammer, maar we gaan verder."

Leko gaf ook aan wie Wesley de komende weken kan vervangen. Dennis en Schrijvers zijn mogelijkheden, maar hij dacht opvallend genoeg ook aan de 18-jarige Openda. (lees hier meer)

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties