Malinovskyi onthult het geheim achter zijn vrije trappen: "Daaruit bestaat de perfecte vrije trap"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Ruslan Malinovskiy zegt dat de perfecte vrije trap uit 50 procent kwaliteit en 50 procent vertrouwen bestaat

Malinovskyi onthult het geheim achter zijn vrije trappen: "Daaruit bestaat de perfecte vrije trap"
Foto: © photonews

Je zal maar doelman zijn en Ruslan Malinovskiy op 25 meter van je doel achter een bal gaan staan met enkel een muurtje tussen jou en de Oekraïner. Er gaan nog veel goalies bibberen de momenten voor de Genkse middenvelder zijn raketten afvuurt. Maar wat is nu zijn geheim?

Malinovskiy gaf al een master class vrije trappen geven, maar was zelfs nog niet tevreden. "Vorig seizoen trapte ik meer op kracht en vlogen mijn vrije trappen hoog over. Als je puur op kracht trapt, zul je zelden scoren. Trap je puur op souplesse, dan is elke vrijschop gekadreerd", klinkt het in HLN.

"Niet efficiënt, want zo verras je een doelman niet. Ik heb de beelden geanalyseerd en de conclusie was dat ik te recht op de bal stond. Ik heb mijn aanloop lichtjes aangepast en dat resulteert in een beter evenwicht tussen kracht en controle."

Een vrijschop neem je dus voor een groot deel met je hoofd

Veel zit tussen de twee oren. "De perfecte vrijschop bestaat volgens mij voor 50 percent uit kwaliteit en 50 percent uit vertrouwen. Een speler zonder zelfvertrouwen zal er nooit uit scoren. Ik heb in mijn carrière spelers gezien die op training acht van de tien vrijschoppen scoren, maar in een wedstrijd geen bal tussen de palen krijgen. Een vrijschop neem je dus voor een groot deel met je hoofd."

Pozuelo staat er meestal voor de show wat naast. "Laat hem daar maar staan", lachte hij. "Pozuelo is mijn geluksbrenger. Dichter bij de goal mag hij de vrijschoppen opeisen. Met zijn zuivere traptechniek legt hij de bal waar hij wil. Verder van doel wordt het voor hem moeilijker om puur op klasse een doelman te verschalken."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties