AA Gent wil meer jeugdspelers zien doorvloeien en wil maatregelen nemen: "De resultaten zijn onvoldoende"

AA Gent wil meer jeugdspelers zien doorvloeien en wil maatregelen nemen: "De resultaten zijn onvoldoende"
Foto: © photonews

AA Gent heeft al heel veel geld gestoken in zijn jeugdopleiding, maar plukt daar te weinig vruchten van. En dus moet de jeugdwerking geoptimaliseerd worden. Iets waar de Buffalo's momenteel hard aan werken.

Sportmanager Peter Verbeke is bezig met een doorlichting. Professor inspanningsfysiologie Jan Bourgois heeft dat eerder ook al gedaan. "We willen stappen zetten bij de jeugd, want de afgelopen drie tot vier jaar staken we veel financiële middelen in trainers, begeleiding en entourage", klinkt het bij manager Michel Louwagie in S/V Magazine.

Maar daar is weinig van te merken bij de A-ploeg. "Nu willen we meer resultaten. Want we slagen er niet in om regelmatig twee spelers te laten doorstromen naar de eerste ploeg. Het gaat over verantwoordelijkheden."

"Wijzigingen aan het organigram zullen zeker en vast worden doorgevoerd. Ons jongerenproject Elk Talent Telt lukt nog niet zoals we het zouden willen. De resultaten van de jeugdwerking bij KAA Gent zijn onvoldoende. En daar willen we verandering in brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties