Dit is ons Team van de Jupiler Pro League!

Redactie
| 20 reacties
Dit is ons Team van de Jupiler Pro League!
Foto: © SC

De play-offs zitten er helemaal op, de prijzen voor Europees voetbal zijn uitgereikt. Hoog tijd om even terug te blikken op het afgelopen seizoen. Hier is ons team van het jaar!

Doel

In doel waren er toch wel wat goalies die dit jaar indruk maakten. Naast de clean sheets van Vukovic en Bolat kunnen we niet, maar vooral Memo Ochoa pakte uit met goede reddingen. Ook onder meer Kaminski, Butez en Eike Bansen vielen in positieve zin op. 

Verdediging

Brandon Mechele speelde opnieuw een erg regelmatig seizoen en is zo met recht en reden uitgegroeid tot een steunpilaar bij blauw-zwart en een Rode Duivel. Dat Zinho Vanheusden er op het EK U21 niet bij zal zijn door blessure? Dat zullen de troepen van Johan Walem zeker voelen.

Op de flanken twee absolute ontdekkingen van het voorbije seizoen. Juklerod dweilde steevast zijn flank af, Maehle was tot op het einde van het seizoen nog belangrijk voor de kampioen. 

Middenveld

Niemand was in meer doelpunten betrokken dit seizoen dan Hans Vanaken. Doelpunten én assists? De profvoetballer van het jaar kon het allemaal. Individueel pakte hij ook prijs na prijs. Naast hem was het moeilijk kiezen tussen Berge, Pozuelo of Malinovskyi, maar enkel de laatste is er het hele seizoen geweest. 

Aanval

Naast Leandro Trossard op de flanken konden we echt niet: een heel seizoen dartelde hij als nooit tevoren. Ook Theo Bongonda - de opvolger van Trossard bij de Limburgers? - zorgde voor fabelachtige statistieken bij zijn vaak zwalpend team. 

In de punt kiezen we voor Wesley Moraes, die zijn transfer naar het buitenland ook wel zou verdienen, en Ally Samatta. Die werd ei zo na topschutter én werkte heel hard voor zijn ploeg. 

We posteerden ook nog zeven namen die het nét niet haalden op de bank naast onze basiself en gaven Philippe Clement zijn nominatie als coach. Dat geeft dan dit elftal: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (3B)

Nieuwste reacties