serSeraing
ohlOH Leuven
Datum: 19/03/2022 18:30
Speeldag: Speeldag 32

Seraing in degradatienood en OH Leuven met play-offdromen schieten weinig op met matig gelijkspel

Seraing speelde zo stilaan zijn laatste troeven uit, wil het zich dit seizoen nog rechtstreeks redden in plaats van via barrages tegen het nummer twee uit 1B. Punten pakken tegen OH Leuven was dan ook de boodschap.

Voor Seraing was de zege in de Luikse derby een opsteker. Eentje die de burger moed gaf om - wie weet - toch nog een barrageduel te vermijden. Al zijn de kansen stilaan aan het opgesoupeerd raken en dus was het van moeten tegen OH Leuven.

Hoop doet leven

En de Luikenaars probeerden het eigenlijk wel de hele wedstrijd lang, maar tot veel kansen kwamen ze daardoor niet. Het was soms allemaal een beetje te weinig om echt indruk te maken op de tegenstander, doelman Runarsson had zeer weinig te doen.

Niet dat de Leuvenaars op zich veel beter waren. Xavier Mercier toonde zich zoals steeds bedrijvig, maar ook hij kon lange tijd niet door het pantser breken van Seraing. De eerste 45 minuten waren er meer vrije trappen dan kansen en ook op stilstaande fases werden de goalies zelden echt bedreigd.

Na de pauze dan maar? Jawel! De bezoekers hadden er zin in en kwamen heel vurig uit de kleedkamers. Het zou ook meteen gaan opleveren, want Patris kwam met een goede voorbereiding en De Sart kon makkelijk de 0-1 binnen tikken.

Slotoffensief

Het sein voor de Luikenaars om alles op alles te zetten. Er waren een aantal schuchtere pogingen, vijf minuten voor tijd kon Maziz alsnog voor de gelijkmaker zorgen na een eerdere verwittiging van Mikautadze op de paal.

De 1-1 gaf de Luikse burger moet en Seraing ging nog op zoek naar de driepunter in een moedig slotoffensief, maar het moest zich tevreden stellen met een puntendeling. Daar schiet het niet genoeg mee op in de degradatiestrijd.