Datum: 29/10/2022 18:15
Speeldag: Speeldag 15

KV Kortrijk en Cercle Brugge houden elkaar in evenwicht na energieke pot voetbal

Geen winnaar in het duel tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge. Het West-Vlaams onderonsje was een aangename wedstrijd maar eindigde in een 1-1 gelijkspel. Kortrijk schuift daardoor wel een plaatsje op in het klassement maar blijft in de degradatiezone staan.

Scherp Cercle komt verdiend op voorsprong

Cercle Brugge begon als meest gretige ploeg aan de wedstrijd in Kortrijk maar zowel een voorzet van Hotic als een vrije trap van Vanhoutte werden niet in doel gedevieerd.

In de negende minuut was het toch raak. Lopes Da Silva kapte zich vrij aan de rand van de 16 en verstuurde een vrije trap richting het strafschopgebied. Daar stond Popovic nog en die kopte onhoudbaar voorbij Ilic.

kortrijk Cercle Brugge
© photonews

Energieke wedstrijd

Cercle Brugge bleef de forcing voeren in een heel aangename eerste helft met veel inzet. Al bleef het opletten op de tegenprikken van ede snelle Didier Lamkel Ze. Avenatti en Vandendriessche kozen positie maar werden niet gevonden door de Kameroener.

Het eerste doelgevaar van de tweede helft kwam dan toch van de thuisploeg, dat punten moest rapen om uit de degradatiezone te kunnen klauteren. Watanabe kon zijn voet nog tegen een schot van Radovanovic zetten maar de deviatie was net niet hard genoeg.

© photonews

Cercle had genoeg mogelijkheden om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Ueda kopte echter binnen het bereik van Ilic en tien minuten later zorgde invaller Gboho bijna voor de dubbele voorsprong. Hij moest echter te ver uitwijken oog in oog met Ilic.

Kortrijk dwingt toch nog punt af

Zolang het verschil slechts één doelpunt was, mocht Kortrijk erin blijven geloven. En plots viel een lange bal ook goed. Messaoudi controleerde het leer en schudde Popovic van zich af om de 1-1 voorbij Majecki te plaatsen. Een kleine ontploffing in he Guldensporenstadion waar ze elk punt goed kunnen gebruiken.

© photonews

In het absolute slot leek de thuisploeg ook nog met de drie punten te kunnen gaan lopen toen Messaoudi en Lamkel Ze uitbraken op snelheid maar Lamkel Ze kon de trekker net niet overhalen.

Zo blijft Kortrijk wel in de degradatiezone bengelen met één puntje meer dan Zulte Waregem en Seraing. Cercle Brugge kon de top 8 binnenduiken maar staat nu 10e.