Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Het Kuipje
Brugs gelijkspel tegen Westerlo

In een weinig hoogstaande pot voetbal heeft Club Brugge zijn uit-complex weer alle eer aangedaan. In en tegen een organisatorisch sterk Westerlo konden de Bruggelingen zelden een titelkandidaatwaardig niveau halen. Een flauwe brilscore was het gevolg.

Bij Westerlo was Mario Verheyen geschorst, De Wilde, Beloufa, Wagemakers en Owoeri geblesseerd. Club Brugge had vanavond geen last van geschorsten, enkel Butina, Lange en De Cock liggen in de lappenmand. Klukowski, Clement en Ishiaku maakten hun rentree in de wedstrijdkern.

Club Brugge ontsnapte al in de eerste minuut aan de achterstand. Utaka kon alleen op Stijnen afgaan, maar zijn stiftje was niet goed genoeg, Stijnen kon wegboksen. Westerlo zette meteen druk, Club wachtte af. In de tiende minuut kon Club Brugge een eerste keer dreigen, vanop de rechterkant kon Dufer oprukken, maar zijn voorzet-schot hobbelde naast. Nochtans was Verheyen goed geplaatst, Portillo kon er net niet goed genoeg bij. De storm was toen al gaan liggen, Club Brugge kreeg steeds meer balbezit, maar kansen kon het nog niet afdwingen. Na twintig minuten zagen we een tweede grote kans voor de thuisploeg. Na balverlies van Sven Vermant kwam Utaka op rechts aan de bal, hij kon weer alleen doorgaan op Stijnen, die zeer goed uitkwam. Er was veel inzet, maar weinig spektakel in een volgelopen Kuipje. Vijf minuten voor rust kreeg Kolar tijd en ruimte om uit te halen, Stijnen zweefde in hoekschop. Op slag van rust zag heel Westerlo de bal over de lijn toen Elejiko een hoekschop inkopte, de camerabeelden toonden echter dat Leko de bal voor de lijn wegkopte. Bij de rust stond het nog 0-0.

De eerste kans in de tweede helft was voor Club Brugge: eindelijk een uitgespeelde mogelijkheid voor de bezoekers. Roelandts kopte goed naar de grond, Gaspercic kon pareren. Na tien minuten in de tweede helft kon Evens op een hoekschop naar doel koppen, de kopbal miste echter precisie. Op het uur kopte Ntuka door naar Utaka, die dit keer wel scoorde, maar de goal werd (onterecht) afgekeurd. Niet de eerste keer dat de lijnrechters zich lieten opmerken, want gedurende de hele wedstrijd werd er langs beide kanten duchtig gevlagd. Beide ploegen knokten voor elke bal, maar kansen werden niet afgedwongen. Tien minuten voor tijd zagen we een schitterende steekbal van Kolar naar Utaka, maar de Nigeriaan schoot de wenkende kans gehaasd over. Een echt slotoffensief konden de West-Vlamingen niet beginnen, enkel Ishiaku kon enigszins dreigen toen Van Kerckhoven over de bal trapte, maar Mana was te verrast om de winning goal te potten. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was, op 0-0. [AN]

Verslaggever: Ruben