Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Het Kuipje
Charleroi pakt geen punten bij Westerlo
Dirk Pieters

Westerlo heeft vrijdagavond een uitstekende zaak gedaan. De ploeg van trainer Jan Ceulemans won met 1-0 van Charleroi en komt zo met een zes op zes aan de leiding in de Jupiler League. Westerlo lag wel bijna heel de wedstrijd onder, maar dat zal een zorg wezen voor de oefenmeester. Voor Charleroi ziet het er heel wat minder goed uit. De Karolo’s hebben na twee speeldagen één op zes en dat zal hoogstwaarschijnlijk niet naar de zin zijn van voorzitter Bayat.

Charleroi moest het stellen zonder de geblesseerde Leiva, maar kon wel rekenen op Smolders en Detal. Jan Ceulemans kon geen beroep doen op Mennes door schorsing.

De eerste kans van de wedstrijd voor Wils, maar zijn poging werd gestopt door doelman Laquait. Amper enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Wagemakers zwierde de bal voor doel en Evens kon er zijn hoofd tegen zetten: 1-0. Charleroi kon in het eerste kwartier nooit echt dreigen. Pas na het doelpunt kreeg het een eerste kans, maar Delen kon een bal van Ciman van de lijn halen. Even voor het half uur moest Van Hout met een blessure naar de kant, in zijn plaats kwam Dekelver. Charleroi kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam op slag van rust bijna op gelijke hoogte. Westerlo-doelman De Winter kwam te laat naar de bal toe, maar Orlando kon niet profiteren en zo bleef het 1-0.

Na de pauze kwam Charleroi goed weg. Defays ging opnieuw hard door op Delen, maar scheidsrechter Colemonts had geen zin om een tweede gele kaart te trekken. Westerlo kroop in de tweede helft steeds verder terug en ook Dekelver en Ogunsoto moesten mee verdedigen. Chaleroi bleef het initiatief nemen, maar in de zone van de waarheid ontbrak het hen aan geluk. Charleroi-trainer Philippe Vande Walle bracht twintig minuten voor tijd N’Dri in het spel, maar ook dat leverde geen doelpunt op. De invaller had wel enkele goede acties in huis, maar vond nooit een ploegmaat om het af te maken. Westerlo hield achteraan goed stand en hield zo uiteindelijk de drie punten thuis. [AN]