Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Regenboogstadion
Club Brugge verliest opnieuw aan de Gaverbeek
Michiel Delagrange

Club Brugge heeft zijn zesde nederlaag in zeven wedstrijden geleden. Blauw-zwart ging aan de Gaverbeek kopje onder: Zulte Waregem won met 3-1.

In het begin van de wedstrijd waren het vooral de Bruggelingen die het spel bepaalden. De jongens van Jacky Mathijssen gingen hoog druk zetten, maar kregen de defensie van Zulte Waregem niet aan het wankelen. Het was zelfs de thuisploeg die op voorsprong kwam, na amper vijf minuten wist Berrier een voorzet van Leye door de benen van Stijnen te werken.

Club probeerde wel, maar bleef onmachtig tegen een stug Zulte Waregem. Wel was Dirar op slag van rust nog erg gevaarlijk. Na een individuele actie spatte het schot van de Marrokaan uiteen op de lat.

Ook in de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Club probeerde de Zuid-Westvlamingen hoog vast te zetten, maar écht goeie kansen kwamen daar ook nu nog niet uit voort. Zulte Waregem loerde op de counter en bijna was het dan ook een tweede keer raak voor de thuisploeg, Stijnen wist de vlijmscherpe tegenaanval nog in hoekschop te werken. Het was alweer Berrier die op doel besloot. Even later was het dan toch raak. Berrier stuurde Leye alleen op Stijnen af en die wipte de bal over de Brugse doelman in de korte hoek.

Club gaf echter niet op. Een kwartier voor het einde kwam het op 2-1. Na geharrewar in de zestien, was het Alcaraz die de bal in doel wist te werken. Club leek op weg om de Waregemse doelmond flink onder druk te zetten, maar de eerste tegenmogelijkheid was opnieuw raak. Het was Ernest Nfor die met een prachtige volley het leer tegen de touwen kon werken. Stijnen was voor de derde keer geklopt, en het leek erop alsof Brugge na deze nieuwe opdoffer onmachtig was om nog een keer terug te vechten.

Club Brugge verliest zo opnieuw, de druk op de schouders van Mathijssen neemt weer toe. Volgende week -thuis tegen Tubeke- lijkt het weer alles of niets voor de coach van blauw-zwart. Tenzij het bestuur natuurlijk eerder ingrijpt... (AN, MDN)