Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Achter de Kazerne
Doelpuntenregen levert geen winnaar op Achter de Kazerne
Jeroen Pyl

KV Mechelen heeft er in eigen huis tegen AA Gent een waar spektakelstuk van gemaakt. Na een onwaarschijnlijk scoreverloop en twee strafschoppen sloten beide ploegen de partij Achter de Kazerne af met een punt.

Malinwa nam een droomstart. In de negende minuut al schilderde Mununga de bal op het hoofd van Björn Vleminckx (foto): 1-0. Het antwoord van Gent liet niet lang op zich wachten. Adnan Custovic haalde amper zes minuten later vanaf twintig meter verwoestend uit. De bal belandde centraal in doel waardoor doelman Biebauw  niet helemaal vrijuit ging. Nog voor het rustsignaal zetten de Buffalo’s de situatie compleet recht. Grondin bracht de bal goed voor en Ljubijankic kopte feilloos binnen. Een zware opdoffer voor Mechelen, dat nochtans sterk aan de partij begon.

Net zoals in de eerste helft kwam Mechelen bijzonder scherp uit de kleedkamers. Na vijf minuten beging Wils dom handspel. Een koud kunstje voor Vleminckx die van op de stip de stand weer in evenwicht bracht: 2-2. Onder impuls van een bedrijvige Mununga en met de hulp van scheidsrechter Allaerts klom de thuisploeg drie minuten later zelfs op voorsprong. De rechterflankspeler van Malinwa ging makkelijk neer in de zestien en zette de licht toegekende penalty om: 3-2 in een onwaarschijnlijke partij. Gent verdiende echter geen nederlaag en dat moet aanwinst Leye ook gedacht hebben. Met een prachtige duik kopte hij nog voor het uur de gelijkmaker overhoeks voorbij Biebauw.

In het laatste halfuur leken beide ploegen door hun beste krachten heen te zitten. Gent kon nog het meeste dreiging aan de dag leggen maar echte open doelkansen zagen de toeschouwers in het Veoliastadion niet meer. De 3-3 eindstand is dan ook een billijke uitslag.