Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
Sint-Truiden wint spektakelduel
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden kan stiekem blijven hopen op een ticket voor play-offs 1. De Limburgers wonnen met 5-2 van KV Mechelen en blijven zo in het spoor van Standard.

Sint-Truiden kwam in de eerste helft drie keer op voorsprong, maar liet KV Mechelen twee keer terugkomen. De eerste goal kwam op naam van Sidibé, die een hoekschop perfect binnen kopte. Gorius maakte met een prachtig afstandsschot een kwartiertje later alweer gelijk, maar meteen na de 1-1 kwam STVV opnieuw op voorsprong. Biebauw verkeek zich op een corner en gaf zo Euvrard de kans om de 2-1 te scoren.

Toch was KV Mechelen niet van slag. De bezoekers kwamen voor de tweede keer op gelijke hoogte, dit keer via Mununga. De middenvelder kreeg de bal in de voet na een uitschuiver van Cantaluppi en legde de bal met een knap lobje over Mignolet in doel.
Toch kon STVV nog met een voorsprong gaan rusten. Op slag van rust bezorgde uitblinker Schouterden zijn ploeg de 3-2.

Na de pauze ging het Mechelse kalf helemaal ten onder. Na rood voor Ghomsi en Van Goethem kon STVV 5-2 uitlopen. Charaï scoorde tegen zijn ex-team en Chimedza dikte in het slot nog aan vanop de penaltystip. De wedstrijd eindigde wel nog in mineur voor Schouterden, die in blessuretijd met rood naar de kant moest.