Datum: 30/10/2010 20:00
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jules Ottenstadion
Powerplay van Gent maakt Mechelen moedeloos

AA Gent liet zich op eigen veld niet verrassen door KV Mechelen. Een indrukwekkend Gent ontwikkelde een aanvalsdruk die Mechelen omverblies. Toch was het lang wachten eer de Buffalo's, die nu tweede staan, het verschil maakten.

Na een kleine studieronde vond Gent het tijd om aan het serieuzere werk te beginnen. KV Mechelen had het bijzonder moeilijk om de aanvalsgolven van de Buffalo's af te stoppen. Thompson en Azofeifa zwierden de ballen lustig in de rechthoek en daar stonden steevast enkele stevige jongens om op doel te koppen.

Lijnverdedigers van KV

Zo stond Chen bij een kopbal van Lubijankic goed opgesteld om het leer van de lijn te vegen. En Renard moest met een flitsende reflex uitpakken om Coulibaly van een doelpunt te houden. De KV-doelman had alle steun van zijn verdedigers nodig, want ook Buyens moest zijn keeper bijstaan om een kopbal van Thompson uit het doelvlak te houden.

Mechelen had het moeilijk en moest regelmatig aan de noodrem trekken. Zes gele kaarten trok scheidsrechter Gumieny in de eerste helft, waarvan vier voor Mechelen. Gent kreeg dan ook de mogelijkheid om zijn sterke wapen te blijven hanteren. Ballen in de box droppen voor de powermannen Coulibaly en Ljubijankic.

Coulibaly, de verlosser...

En die tactiek loonde uiteindelijk ook. Gent had al lang een voorsprong verdiend en kreeg die ook toen De Smet met een heerlijke voorbereiding uitpakte en de bal op het hoofd van Coulibaly schilderde. Met een krachtige kopbal kon hij dan toch de ban breken. Het aantal kansen rechtvaardigden die voorsprong bij de rust zeker.

Even leek het er bij het begin van de tweede helft op dat KV Mechelen onder de druk zou uitkruipen, maar zoiets noemt men dus voorbarige conclusies trekken. Benteke speelde op een eilandje met inwonersaantal één. Geen enkele bal bereikte hem.

Generaals op het middenveld

Gent liet het niet aan zijn hart komen en combineerde met mooie aanvallen tot in het doelgebied van Renard. Met weer zo'n vlotte aanval kwam de bal bij Baric, die bediende Ljubijankic en daar stond de 2-0 op het bord. De powerplay van Gent mocht gerust indrukwekkend genoemd worden. Met Azofeifa, De Smet en Smolders als middenveldgeneraals die hun soldaten de vuurlinie instuurden.

De wedstrijd dreigde dood te bloeden, maar invaller Wilmet dacht daar anders over. Tien minuten voor tijd scoorde hij uit de kluts de aansluitingstreffer. Lang konden ze daar bij Mechelen echter niet van genieten.

Aansluiting, penalty en rood

De pas ingevallen El Ghanassy dribbelde tot in de zestien. Zijn voorzet belandde op de hand van Chen en Gumieny wees beslist naar de penaltystip. Smolders kweet zich met verve van zijn taak en met 3-1 op het bord, met nog vijf minuten te spelen, was het nu helemaal afgelopen.

Voor Benteke werd het allemaal wat te veel en hij leek helemaal de pedalen toen Thompson ineens op het veld lag en Gumieny aangaf een elleboogstoot gezien te hebben. Na het bekijken van de tv-beelden valt daar echter aan te twijfelen. Gent voetbalde kalm uit en staat minstens tot morgen tweede in de Jupiler Pro League.