Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Daknam
Lokeren en Standard delen de punten
Tomas Taecke

Standard is op Daknam niet verder gekomen dan een puntendeling. Cyriac herstelde pas laat het evenwicht nadat Maric de thuisploeg vanop de stip op voorsprong had getrapt.

Tomas Taecke in Lokeren

Lokeren - Standard is geëindigd op een terechte puntendeling. Lokeren verzuimde voor de rust enkele mooie kansen maar kwam na de pauze toch op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Maric. Een kwartier voor inrukken herstelde Cyriac verdiend het evenwicht.

De thuisploeg combineerde het best in de beginfase van het duel en werd daarvoor op het kwartier beloond met een huizenhoge kans. Finnbogason zonderde De Ceulaer mooi af voor Bolat, de aanvaller trapte onbesuisd op het lichaam van de Luikse doelman.

Standard koos voor de lange bal en kwam, in een pittig openingskwartier waarin maar liefst vijftien overtredingen gemaakt werden, nauwelijks in de buurt van Copa . Enkel Mpoku kwam in het eerste wedstrijddeel tot enkele doelpogingen. Telkens was het schot van de buitenspeler te zwak om Copa vroeg in de partij op de proef te stellen.

Kansen voor de rust voor thuisploeg

De Rouches kwamen geleidelijk aan in de wedstrijd, toch was de tweede grote kans opnieuw voor de thuisploeg. Mokulu omspeelde knap Bolat, maar Ciman was net op tijd terug om de poging van de ver uitgeweken flankspeler van de lijn te halen. Vlak voor het halfuur kreeg Standard een tweede grote waarschuwing.

Standard begon het balbezit op te eisen wat niet meteen tot grote mogelijkheden leidde. Enkel spelverdeler Seijas waagde zich aan een bescheiden poging, die Copa niet in verlegenheid bracht. Cyriac probeerde de Lokerse doelman even later met een lob te verrassen maar kende geen succes.

Vlak voor de rust moest Copa dan toch twee keer goed plat. Eerst stond hij op de juiste plek om een hard vluchtschot van Seijas onschadelijk te maken, kort nadien sloeg hij een harde knal van Goreux uit zijn doelmond. De Ceulaer had het laatste woord in de eerste helft: van dichtbij knalde hij in de armen van Bolat.

Maric scoort vanop de stip

Na de pauze grepen beide ploegen aanvankelijk terug naar een strakke organisatie. Enkel Taravel probeerde het vanop afstand, de Fransman zag zijn schot naast het doel van Bolat zoeven.

Even voorbij het uur brak de wedstrijd volledig open. Finnbogason werd neergehaald binnen de zestien meter door Goreux, Gumienny legde de bal op aangeven van zijn assistent na enige aarzeling op de stip. Maric miste niet en Lokeren stond 1-0 voor. In het tumult kregen Bolat en Ciman geel wegens protest.

Standard trok meteen naar voor maar liep bijna op een beslissende tegenaanval. De op de hielen gezeten De Ceulaer kwam vrij voor Bolat maar kon de doelman niet verschalken. Aan de overzijde kopte Cyriac van dichtbij in de armen van Copa. De Rouches probeerden wel maar de volgende grote kans was weer voor de thuisploeg. Mokulu verscheen alleen voor Bolat, de aanvaller krulde de bal rond de doelman tegen de paal.

Cyriac herstelt het evenwicht

Een misser die de thuisploeg even later duur kwam te staan. Tchité kopte een hoekschop door richting tweede paal, waar Cyriac vrij kon binnenkoppen. Tien minuten voor affluiten hingen de bordjes weer in evenwicht (1-1). Tiko voorkwam enkele minuten later erger: in extremis kon hij de voorzet van Tchité op de inlopende Van Damme over de achterlijn trappen.

Standard zette nog alles op alles in de slotfase maar kwam niet verder dan een gelijkspel. De Rouches profiteren niet optimaal van de misstap van Anderlecht, maar keren ook niet ongelukkig terug naar Luik.