Datum: 09/08/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
Bojovic kost Waasland-Beveren penalty en redt punt

Waasland-Beveren en Westerlo maakten er een vrij leuke eerste helft van en een desastreuze tweede. Toch vielen de doelpunten in de laatste twintig minuten. Bojovic veroorzaakte eerst een penalty, maar sloeg vijf minuten later aan de andere zijde toe.

Johan Walckiers in Beveren

Ronny Van Geneugden wierp zijn twee versterkingen onmiddellijk in de strijd. Addy en Destorme moesten de nul helpen wegwerken. Oumarou en Blondelle verhuisden ook naar de bank waardoor Ibou centraal vooraan kwam te staan, met Deflem op de flank. En ook Van Wijk moest wijzigen. Noodgedwongen omdat Annys nog te veel last had en gewild omdat Schouterden terugkeerde.

Snel Waaslands begin

En we kregen een heel aangenaam wedstrijdbegin met na één minuut al twee dikke kansen voor Waasland-Beveren, maar doelman Van Langendonck bevestigde zijn uitstekende vorm met een fantastische reflex op de inzet van Bojovic en Destorme moet op de Freethiel nog even aan de grasmat wennen, want aan de tweede paal zette hij moederziel alleen de bal klungelig naast het doel.

De thuisploeg voetbalde sterk die eerste twintig minuten en dicteerde de wet, maar vooraan bij Westerlo loopt er ook nog eentje die ook wel alleen het verschil kan maken. Woelwater Aoulad liep tussen de linies dat het een lieve lust was en bood Molenberghs ook de openingstreffer op een presenteerblaadje aan. Coosemans was daar minder mee gediend en haalde een even knappe reflex als Van Langendonck boven.

Klasbakken

De Kemphanen namen het duel over onder impuls van een wederom sterke Aoulad. Schouterden had moeten scoren op zijn voorzet, maar kopte recht op Coosemans. Waasland-Beveren leek ook te gaan scoren, maar Van Langendonck kreeg op miraculeuze wijze vanop de grond nog een handje tussen het schot van Emond. Aangename partij, vrij veel kansen, maar geen goals.

Westerlo beschikt met Schouterden en Aoulad over twee klasbakken en die heeft Waasland-Beveren duidelijk niet. De thuisploeg moest op karakter overleven en met de nodige pressing proberen een kansje te versieren. Een paar keer lukte dat, maar ontbrak het flegma om het af te maken.

Proberen versus niet kunnen

Fysiek verloor Westerlo de slag, maar scoren is toch o zo moeilijk voor de Waaslanders. De jongens van Dennis van Wijk vergaten te voetballen en hanteerden de lange bal. Niet echt het spel voor de Kemphanen. Waasland-Beveren probeerde te voetballen, ook niet echt het spel voor hen.

En de ploeg is ook niet echt gediend door het geluk. Bij een voorzet van Schouterden ging Bojovic er vrij dom met de hand naartoe. Penalty en Gounongbe faalde niet. Vijf minuten later zette Bojovic het echter recht toen een hoekschop ineens voor zijn voeten dwarrelde. De rechtsback vond de verste hoek en 1-1. Westerlo is zijn maximum kwijt en Waasland-Beveren heeft zijn eerste punten beet. Al zullen de Kempenaren veruit de gelukkigsten zijn met het gelijkspel, want elk punt telt.