Reactie Rommens krijgt eerste basisplaats: "Dit is toch iets anders"

Rommens krijgt eerste basisplaats: "Dit is toch iets anders"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een heel jong Westerlo behaalde zijn zevende punt van de competitie op het veld van Waasland-Beveren. Voor de 19-jarige Nicolas Rommens was het een verrassing om ineens te moeten starten, maar hij trok zijn streng.

Johan Walckiers in Beveren

Maxime Annys liet bij de opwarming verstek en dus moest Dennis van Wijk weer gaan puzzelen. Hij kwam op de proppen met de heel jonge middenvelder. "Het was wel even schrikken toen Maxime niet kon spelen en ik moest vervangen", knikt Rommens, die in de eerste match tegen Lokeren mocht invallen op het einde. "Maar dit is toch iets anders. Je voelt dat het rapper gaat en fysiek harder."

Vista, passing en verdedigend koppen

De jongeling kan dit seizoen doorbreken, maar moet nog wat ervaring opdoen. "Mijn belangrijkste kwaliteiten? Vista, passing en verdedigend koppen waarschijnlijk. Nee, de coach heeft niks gezegd over mijn prestatie. Hij sprak enkel over het collectief."

Westerlo trad aan met een wel heel jonge ploeg. "De jonge gasten krijgen nu kansen door de vele blessures. Wij proberen die te grijpen. We krijgen daarbij veel hulp van de ouderen. Ik bijvoorbeeld van Geudens en Maertens. Kevin vertelt me veel over wat ik moet doen op het middenveld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties