Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Yaremchuk zorgt voor Gentse zege in 97e minuut!
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Buffalo''s voorbij Charleroi dankzij Yaremchuk

AA Gent leek in de eigen Ghelamco Arena geen afstand te kunnen nemen van Charleroi. Ondanks overwicht en kansen bleef het bij een teleurstellende 0-0 tot diep in extra tijd. Yaremchuk kopte in minuut 97 de Gentenaars het delirium in.

AA Gent wou tegen Charleroi revanche nemen voor de heenwedstrijd, waar de Videoref verzuimde tussenbeide te komen bij enkele beslissende fases. Ook de 4-1 nederlaag in Kortrijk en de onterecht afgekeurde winning goal op Standard lagen nog op de maag.

We kregen dus zoals verwacht een gemotiveerd AA Gent te zien. Charleroi werd dit seizoen nog niet zo overtuigend gedomineerd als die eerste helft in Gent. Maar Sylla en co. konden de wenkende kansen niet afmaken. De aanvaller miste alleen voor Penneteau een deviatie.

Missers bij Gent

Ook enkele kopballen gingen de mist in. Charleroi kon enkel dreigen na een zeldzaam balverlies van Esiti, Hendrickx had altijd moeten afwerken op pas van Benavente, maar hij knalde voorlangs. Rusten bij 0-0.

Het zou niet de wedstrijd van die Hendrickx worden. De centrale middenvelder van Charleroi werd een paar keer serieus te kakken gezet door dribbels van Dejaegere en Kubo.

Dejaegere verdiende meer

Toch kon Gent weinig kopen voor die aanvalslust. De kansen werden steeds kleiner, maar Sylla kreeg voor zijn vervanging nog een grote. Zijn kopbal was recht op Penneteau.

Dejaegere kon net voor tijd nog knallen uit de tweede lijn, maar zijn poging scheerde de paal. Die had hij in de eerste helft al eens bijna aan gruzelementen getrapt.

Roman Yaremchuk doet het!

Het was wachten op ene Roman Yaremchuk. De invaller kopte de vrije trap van Milicevic binnen in de 97e minuut. De extra tijd kwam er door een blessurebehandeling voor Penneteau. De Ghelamco Arena ontplofte.