Datum: 12/11/2022 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17

Wat een match: absoluut spektakelduel met wisselende kansen en tien(!) doelpunten in Zulte Waregem - KAS Eupen

Wat een match: absoluut spektakelduel met wisselende kansen en tien(!) doelpunten in Zulte Waregem - KAS Eupen
Foto: © photonews

Voor Zulte Waregem en voor KAS Eupen was het op de laatste speeldag voor het WK in Qatar alle hens aan dek. In een pittige degradatiestrijd kunnen beide ploegen de drie punten zeker gebruiken.

Zulte Waregem begon aan de wedstrijd met twaalf punten, KAS Eupen had er na de zege van vorige week drie meer. Voor beide ploegen zou een overwinning een geweldige opsteker zijn richting WK-break, de supporters van Essevee waren nog eens massaal naar een mistig Regenboogstadion gekomen.

Snelle achterstand

Mbaye Leye wist het belang van de wedstrijd en koos dan ook voor de verwachte namen, met Gano en Vossen voorin. Achterin was het aan Willen en Tambedou om de boel gesloten te houden en dat zou erg matig lukken.

#ZWAEUP
© photonews
#ZWAEUP
© photonews

De eerste twee kansen voor de Oostkantonners waren meteen goed voor evenveel doelpunten. Konan N'dri troefde eerst Willen op snelheid af op weg naar de 0-1, tien minuten later profiteerde Charles-Cook van de ruimte die hij kreeg van Tambedou.

Essevee van zijn kant kwam niet veel verder dan wat kopbalkansjes van voornamelijk Gano, maar op eentje daarvan kon hij wel met zijn hoofd de 1-2 tegen de touwen mikken. En zo kreeg de thuisploeg wat moed, om een minuut later alweer met de voeten op de grond te staan dankzij Nuhu - de verdediging van Zulte Waregem zag er in een flipperkastmoment opnieuw niet goed uit.

Totale ommekeer

Dankzij de VAR werd een fout op Rommens een strafschop, waardoor Gano vanop de stip er nog 2-3 van maakte. Rusten met al vijf doelpunten op het scorebord, een spektakelpartij uit de goede oude doos leek het wel.

#ZWAEUP
© photonews
gano

En ook na de pauze was het snel meteen raak. Boris Lambert kon aan de eerste paal een hoekschop binnenkoppen voor een nieuwe dubbele voorsprong voor de bezoekers. De Panda's hadden nog nooit gewonnen van Zulte Waregem en in poging vijftien leek het dan toch te gaan lukken.

10 goals!

Essevee probeerde wel, maar het duurde lang voor het vuur aan de lont werd gestoken. Uiteindelijk was het Braem die een hoekschop kon binnenkoppen, het signaal voor vijf dolle minuten waarin Offor (dankzij een fout van doelman Moser) en Fadera voor de totale ommekeer zorgden.

Boeken toe en mokerslag voor Eupen dus? Neen, want Soumano kon in de toegevoegde tijd nog profiteren van een foutje van Bostyn om de 5-5 tegen de touwen te drukken in een absoluut spektakelduel aan de Gaverbeek.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
7 Fadera Alieu 90' -
8 Vigen Lasse   60' -
9 Vossen Jelle 79' -
10 Sangare Mamadou   57' -
14 Ciranni Alessandro 90' -
18 Tambedou Moudou 90' -
20 Rommens Nicolas 90' -
25 Bostyn Louis 90' -
26 Miroshi Novatus Dismas A 57' -
31 Willen Lukas A 90' -
93 Gano Zinho ⚽ ⚽ A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Diop Pape -  
Hallaert Lennert 33' -
1 Bossut Sammy -  
3 López Menéndez Borja -  
5 Drambaev Oleksandr 33' -
11 Ndour Alioune -  
27 Chinonso Offor Nnamdi 11' -
34 Braem Stan 30' -

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
1 Moser Lennart 90' -
2 Van Genechten Yentl 29' -
3 Davidson Jason 90' -
7 Nuhu Isaac  90' -
8 Peeters Stef A A 90' -
10 Charles-Cook Regan 67' -
11 N’dri JocelynA 67' -
15 Magnée Gary 90' -
17 Bitumazala Nathan   90' -
28 Paeshuyse Rune 90' -
35 Lambert Boris 90' -
  Bank G Beoordeel
Soumano Sambou 23' -
4 Jeggo James 23' -
21 Král Jan -  
23 Christie-Davies Isaac 61' -
25 Gassama Djeidi -  
29 Alloh Teddy -  
99 Roufosse Tom -  
Herbeleef Zulte Waregem - Eupen

Vooraf