Datum: 12/11/2022 18:15
Speeldag: Speeldag 17

Wat een match: absoluut spektakelduel met wisselende kansen en tien(!) doelpunten in Zulte Waregem - KAS Eupen

Voor Zulte Waregem en voor KAS Eupen was het op de laatste speeldag voor het WK in Qatar alle hens aan dek. In een pittige degradatiestrijd kunnen beide ploegen de drie punten zeker gebruiken.

Zulte Waregem begon aan de wedstrijd met twaalf punten, KAS Eupen had er na de zege van vorige week drie meer. Voor beide ploegen zou een overwinning een geweldige opsteker zijn richting WK-break, de supporters van Essevee waren nog eens massaal naar een mistig Regenboogstadion gekomen.

Snelle achterstand

Mbaye Leye wist het belang van de wedstrijd en koos dan ook voor de verwachte namen, met Gano en Vossen voorin. Achterin was het aan Willen en Tambedou om de boel gesloten te houden en dat zou erg matig lukken.

#ZWAEUP
© photonews
#ZWAEUP
© photonews

De eerste twee kansen voor de Oostkantonners waren meteen goed voor evenveel doelpunten. Konan N'dri troefde eerst Willen op snelheid af op weg naar de 0-1, tien minuten later profiteerde Charles-Cook van de ruimte die hij kreeg van Tambedou.

Essevee van zijn kant kwam niet veel verder dan wat kopbalkansjes van voornamelijk Gano, maar op eentje daarvan kon hij wel met zijn hoofd de 1-2 tegen de touwen mikken. En zo kreeg de thuisploeg wat moed, om een minuut later alweer met de voeten op de grond te staan dankzij Nuhu - de verdediging van Zulte Waregem zag er in een flipperkastmoment opnieuw niet goed uit.

Totale ommekeer

Dankzij de VAR werd een fout op Rommens een strafschop, waardoor Gano vanop de stip er nog 2-3 van maakte. Rusten met al vijf doelpunten op het scorebord, een spektakelpartij uit de goede oude doos leek het wel.

#ZWAEUP
© photonews
gano

En ook na de pauze was het snel meteen raak. Boris Lambert kon aan de eerste paal een hoekschop binnenkoppen voor een nieuwe dubbele voorsprong voor de bezoekers. De Panda's hadden nog nooit gewonnen van Zulte Waregem en in poging vijftien leek het dan toch te gaan lukken.

10 goals!

Essevee probeerde wel, maar het duurde lang voor het vuur aan de lont werd gestoken. Uiteindelijk was het Braem die een hoekschop kon binnenkoppen, het signaal voor vijf dolle minuten waarin Offor (dankzij een fout van doelman Moser) en Fadera voor de totale ommekeer zorgden.

Boeken toe en mokerslag voor Eupen dus? Neen, want Soumano kon in de toegevoegde tijd nog profiteren van een foutje van Bostyn om de 5-5 tegen de touwen te drukken in een absoluut spektakelduel aan de Gaverbeek.