denFCV Dender EH
kvkKV Kortrijk

FCV Dender EH - KV Kortrijk (Jupiler Pro League 2008/2009)

Wedstrijd van Speeldag 12 uit de Jupiler Pro League 2008/2009 tussen FCV Dender EH en KV Kortrijk.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Kortrijk zet nog alles op alles en zelfs doelman Mollez trekt mee ten aanval.
90
Berthelin brengt redding op de poging van Vebrugghe.
89
Kortrijk krijgt nog vijf minuten extra om een gelijkspel uit de brand te slepen.
87
Er resten Kortrijk nog drie minuten op de gelijkmaker.

78
Smajic en Sylla verzuimen om de 2-0 op het bord te plaatsen na een mooi opgezette aanval.

Goal
Doelpunt van Daan De Pever (Predrag Filipovic)
Daan De Pever kopt de voorzet van Filipovic onhoudbaar tegen de netten!

66
Paco Sanchez schudt het thuispubliek even wakker. Met de buitenkant van de voet schiet hij echter ver naast doel.
60
Vervangen David Destorme
Ingevallen Daan De Pever

59
Daar was Kortrijk dicht bij de openingstreffer! Op voorzet van Ibou Ebrahima laat Hempte echter de kans liggen op de 0-1.
56
Ook Kortrijk steekt de neus nog is aan het venster. Gelukkig is Eric Deflandre bij de pinken om de voorzet van Xavier Barbosa weg te werken.
54
Dender ziet opnieuw licht in de duisternis. Bart Van Den Eede ziet zijn uithaal net over de kruising gaan.
51
Weinig opwinding op het veld dus geven de lichtmasten op Dender er ook maar de brui aan. De wedstrijd ligt even stil door een lichtpanne.
47
Wie anders dan Ibou Ebrahima laat het eerste gevaar noteren in deze tweede helft. Hij ziet zijn uithaal net naast doel belanden.
46
Beide clubs beginnen zonder wijzigingen aan de tweede helft.

Rust
Scheidsrechter Peter Vervecken laat het rustsignaal weerklinken. We kregen een weinig boeiende eerste helft te zien waarin Kortrijk het meeste balbezit voor zijn rekening nam. Veel doelgevaar bracht dit niet teweeg waardoor de logische brilscore op de bordjes prikt tijdens de rust.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Bart Van Den Eede laat het thuispubliek even opschrikken. Op aangeven van Smajic schiet de spits op doel, doelman Peter Mollez brengt echter makkelijk redding.
41
 Gele kaart voor Sawaneh Ibou

40
Nog vijf minuten zijn er te gaan in deze eerste helft. De clubs lijken vrede te nemen om met een brilscore de kleedkamers op te zoeken want de foute passes stapelen zich op intussen.
35
Smajic met een zeldzame poging voor Dender. Doelman Peter Mollez vangt de bal makkelijk op.
29
 Gele kaart voor Sulejman Smajic
Smajic met een venijnige ingreep die terecht met de gele kaart wordt bestraft.
26
De meeste dreiging in deze partij komt van ibou Ebrahima. Opnieuw dwingt hij Berthelin tot een parade.
24
Dender zet Kortrijk wat meer onder druk maar met weinig of geen doelgevaar tot gevolg.
20
We zijn twintigtal minuten ver in deze partij. Kortrijk heeft licht veldoverwicht maar vooralsnog zonder doelrijpe kansen.
13
Ibou Ebrahima laat zich duidelik opmerken in het aanvangskwartier. Hij baant zich een weg door de thuisdefensie en schiet hard op doel. Het schot wordt afgeblokt en gaat net naast.
11
Dender met een tegenprik via Norman Sylla. De spits wordt echter teruggefloten wegens buitenspel.
9
De bezoekers uit Kortrijk nemen het meeste initiatief in de openingsfase. Ibou Ebrahima dreigt opnieuw met een schot dat ditmaal enkele meters naast doel beland.
6
Kortrijk met de eerste kans van de wedstrijd. Ibou Ebrahima schiet op doel maar brengt doelman Berthelin niet in de problemen.
5
De supporters zien aan vrij afwachtende beginfase. Het is wat zoeken en tasten naar de goede opening.
1
De thuisclub mag de partij op gang trappen.

Welkom vanuit het Florent Beeckman Stadion waar FCV Dender het bezoek krijgt van KV Kortrijk. Beide trainers moeten noodgedwongen enkele wissels doorvoeren in hun selectie. Johan Boskamp kan geen beroep doen op Steven De Petter en Khaled Kharroubi. Sulejman Smajic raakt net opgelapt voor deze partij. Bij de bezoekers staan Tristan Lahaye en Anthony Bartholome aan de kant terwijl Adlene Guedioura een schorsingsdag uitzit.
FCV Dender EH: Berthelin Cedric, Deflandre Eric, Neva Samuel, Blondelle Siebe, Filipovic Predrag, Sanchez Davolio Francisco Paco, De Storme David, Jacobs Steven, Sylla Norman, Van den Eede Bart, Smajic Sulejman.
KV Kortrijk: Mollez Peter, Fontenette Olivier, Demets Stéphane, Verbrugghe Brecht, De Ly Bram, Hempte Jimmy, Kums Sven, Kouyate Cheikhou, Belhocine Karim, Barbosa William Xavier, Ebrahim Ibou Savaneh.