Germinal Beerschot
denFCV Dender EH
Datum: 23/08/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Ger. Beerschot geraakt niet voorbij Dender
Dirk Pieters
| 0 reacties
Ger. Beerschot geraakt niet voorbij Dender

Germinal Beerschot kon ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen niet winnen. De Antwerpse club geraakte thuis niet voorbij Dender. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Malki, maar nog voor de pauze stonden de bordjes in evenwicht.

Germinal Beerschot begon goed aan de wedstrijd en kreeg al meteen twee goede kansen. Eerst devieerde Vandenbergh de bal net naast en even later kon ook Munyaneza de netten niet doen trillen. Op het half uur mochten de thuissupporters toch juichen. Malki wist via een gelukje de openingstreffer te maken. De bal ging via de scheen van Blondelle in doel. Dender reageerde meteen en even later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. De grote Van den Eede kapte twee keer zijn man uit en schoot, ook al via een tegenstander, binnen.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Weinig kansen en veel slechte passes. Kpaka en Peeters kregen de eerste kansen, maar scoren zat er niet in. Dender probeerde wat terug te doen, maar het kon moeilijk voorbij de Beerschot - verdediging. Er vielen uiteindelijk geen doelpunten meer en zo bleef het 1-1. Beide ploegen moeten minstens tot de derde speeldag wachten op een eerste overwinning van hun ploeg. (AN)